İzmir'de akıma kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin gözaltı sayısı 22 oldu

İzmir'de akıma kapılan 2 kişinin ölümüne ilişkin gözaltı sayısı 22 oldu
İzmir'de yağış sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 3'ü İZSU, 2'si de Gediz Elektrik A.Ş. çalışanı 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldı. Hakkında gözaltı kararı çıkarılanlar 34 kişi oldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısının ardından İzmir'de 12 Temmuz saat 18.00 sıralarında gök gürültülü sağanak başladı. Bayraklı'da metrekareye 39,7 kilogram yağış düştü. Yağış nedeniyle kent merkezi Bayraklı ve Konak ilçelerinde bazı cadde ve sokaklar suyla dolarken, araç sürücüleri ve yayalar zor anlar yaşadı.

Sağanaktan korunmak için kaçmaya çalışan Demokrasi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrencisi Özge Ceren Deniz (23) suyla dolan yolda elektrik akımına kapıldı. Onu kurtarmak isteyen ikinci el eşya satışı işiyle uğraşan, amatör müzisyen İnanç Öktemay (44) da akıma kapılıp, bir anda yere yığıldı. Deniz ve Öktemay, kaldırıldığı hastanede yaşamlarını yitirdi. İnanç Öktemay İzmir'de, Özge Ceren Deniz Osmaniye'de toprağa verildi.

Dumanların çıktığı görüntü kamerada

Olay yerindeki mazgaldan 9 Ocak'ta dumanların çıktığı bir güvenlik kamerası görüntüsü de ortaya çıktı. Çevredeki esnafın durumu, o tarihte yetkililere ilettiği bildirildi. İzmir'de 2 kişinin akıma kapılarak yaşamını yitirdiği yerde yapılan inceleme sonrası belediye ve elektrik firması yetkilileri, sorunun çözülmesi için çalışma yaptı. Çalışma ile yer altındaki kablolar, 50 santimetre daha aşağıya alındı. Ardından belediye yetkililerinin kabloların üzerine kapatmasından sonra bölgeye tekrar elektrik verilip, yol trafiğe açıldı.

5 gözaltı kararı daha, 2 kişi serbest

İzmir'de sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılan 2 kişinin ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 3'ü İZSU, 2'si de Gediz Elektrik A.Ş. çalışanı 5 kişi hakkında daha gözaltı kararı çıkarıldığı bildirildi.

Böylelikle hakkında gözaltı kararı çıkarılanların sayısı 34'e yükseldi. Haklarındaki karar nedeniyle polis tarafından gözaltına alınan 22 şüpheliden 2'si işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

Diğer 20 şüphelinin ise polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi. 12 şüphelinin daha yakalanması için çalışmalar sürüyor. Soruşturma kapsamında 5 bilirkişinin görev yaptığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar arasında İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K., İZSU'da görevli 1 şube müdürü, 3 kontrolör ile GDZ Elektrik Ege Bölge Müdürü ve Operasyon Yetkilisi A.S. ve işletme yöneticisi K.A.F'nin de bulunduğu belirtildi.

Kaynak:DHA

Öne Çıkanlar