Çeşme ve Soma'da orman yangını: 3 kişi hayatını kaybetti

İzmir’in Çeşme ilçesi Delikli Koy mevkiinde 3 kişinin yaşamını yitirdiği orman yangını kontrol altına alındı. İzmir Valisi Süleyman Elban, 4 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İzmir'in Çeşme ilçesi Alaçatı Mahallesi’nde ve Soma'da ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesi devam ediyor.

İzmir’in yazlık beldesi Çeşme ilçesi Alacatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde ormanlık alanda yangın çıktı. Saat 11.40’ta çıkan yangına ilk müdahale 11.48’te gerçekleştirildi.

Çıkış nedeni henüz belirlenemeyen yangına; İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 uçak, 4 helikopter 16 arazöz, 3 su ikmal, 3 dozer ve 1 yer ekibi ile müdahale ediliyor.

Tahliyeler başladı

Rüzgarın da etkisiyle hızla yayılan yangının yaklaştığı alanda bazı evlerdeki kişiler, tedbir amaçlı tahliye edildi.

Yangının yaklaştığı arazide bulunan bir kadın ve iki çocuğu da jandarma ekibi tarafından bölgeden çıkarıldı. Yangını kontrol altına alma çalışmalarında durumun iyiye gittiği belirtildi.

Alevlerin arasında kalan 3 kişi öldü

İzmir'in Çeşme ilçesinde çıkan orman yangınında alevler, Deliklikoy'a kadar ilerledi. Alevlerin arasında kalan 3 kişi, hayatını kaybetti. Ekiplerin alevlere müdahalesi havadan ve karadan sürüyor.

4 kişi gözaltına alındı

İzmir Valisi Süleyman Elban Vali Elban ise yaşanan faciaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Bu süre zarfında hem jandarmamız, hem AFAD'ımız hem itfaiyemiz bu 3 vatandaşımızın yangın söndürme çalışmasına sürekli karadan, ormana ait helikopterlerimiz bir taraftan yangını söndürürken bir taraftan da vatandaşlarımızı aradı ancak kendilerine ulaşamadı. Bir taraftan da yangının batı bölgesinde iki tane daha yazlıkçı site var. Yine oraya yangının sıçramaması ile ilgili de arkadaşlarımız hızlı bir şekilde tahliye hazırlığı yaptılar. Şükür oraya yangın gelmeden durduruldu. Vatandaşların tahliyesine de gerek kalmadı. Maalesef buradaki 8 vatandaşımızdan 5'ini tahliye edebildik. Ancak daha önceden can havliyle kurtulmak için araziye kaçan 3 vatandaşımıza ekiplerimizin aramasına rağmen ulaşılamadı ve maalesef cansız bedenleri bulundu. Bahçede çalışma yapan 4 kişi, jandarmamız tarafından gözaltına alındı.”

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar