İsrail, Hamas'ın bir komutanının öldürüldüğünü iddia etti

İsrail, Hamas'ın bir komutanının öldürüldüğünü iddia etti
İsrail ordusu, El Mevasi'ye düzenledikleri saldırıda Hamas'ın silahlı kanadının komutanının öldürüldüğünü iddia etti.

İsrail ordusunun 13 Temmuz'da Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı ve daha önce 'güvenli bölge' ilan edilen Han Yunus kentinin El Mevasi bölgesine düzenlediği saldırıda en az 90 kişi ölmüş, 300 kişi de yaralanmıştı. Saldırının hemen ardından İsrail basınına yansıyan haberlerde ve İsrail'den yapılan açıklamalarda, saldırının hedefinin Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif ve Han Yunus tugayının komutanı Rafa’a Salameh olduğu ifade edilmişti.

İsrail'in The Times of Israel haber sitesinin aktardığına göre, Deif'in saldırıda ölüp ölmediği netlik kazanmazken, İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) ve iç istihbarat örgütü Şin-Bet, Salameh'in El Mevasi'ye yönelik saldırısında hayatını kaybettiğini ileri sürdü. İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, Deif'in hayatta olduğunu söyleyen Hamas'ın 'saldırının sonuçlarını gizlemeye çalıştığını' savundu.

Hamas iddiaları yalanladı

Hamas'ın üst düzey isimlerinden biri ise Agence France-Presse (AFP) haber ajansına yaptığı açıklamada, Deif'in cumartesi günü düzenlenen saldırının ardından 'iyi' olduğunu ve görevini sürdürdüğünü söyledi. Saldırı günü Hamas'tan yapılan açıklamada da İsrail'in El Mevasi'ye saldırısında Hamas liderlerini hedef aldığı iddiaları yalanlanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi