İşçileri tehdit edip azarlayan patronun yeni kaydı! Belediye başkanı suç duyurusunda bulunuyor

Eti Krom işçilerini azarlayan Yıldırımlar Holding’in sahibi Ali Rıza Yıldırım'ın başka bir konuşmasının kaydı ortaya çıktı. Yıldırım'ın işçilere destek olan belediye başkanı hakkındaki sözlerine belediye başkanı suç duyurusunda bulunacak.

Elazığ’da bulunan Eti Krom’u işleten Yıldırımlar Holding’in sahibi Ali Rıza Yıldırım, maaş zammı isteyen işçileri tehdit etti. Yıldırım'ın başka bir konuşmasının kaydı ortaya çıktı. Holding patronunun hedef aldığı Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık, yaptığı açıklamada suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

Eti Krom işçileri uzun süredir maaş zammı için mücadele ediyor. İşçiler haklarını almak için Yıldırımlar Holding’in sahibi Ali Rıza Yıldırım ile bir toplantı yaptı.

Yıldırım, toplantıda işçilere madeni kapatma tehdidinde bulundu. Yıldırım, aynı toplantıda Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık’ı da hedef aldı. TELE1’den Nilay Göl‘ün haberine göre Altınışık, holding hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Altunışık, şunları söyledi:

“‘Önce kendi işçilerine zam yapsın’ diyor. Doğru söylüyor beyefendi. Asgari ücret şu anda 17 bin, ben asgari ücretin yüzde 10 üstünü veriyorum. Benim personellerim 24-25 bin lira alıyor. Yalnız biz hizmet makamıyız. Biz sular kesildi mi yaparız, biz çöp toplarız. Ama suyun tonunu 400 dolara satmıyoruz. Adamlar kromun tonunu 400 dolara satıyor, 30 dolara çıkarıyorlar. Adam orada videoda da belirttiği gibi ‘Sizin 500 TL kaybınız var, benim ise 10 bin lira kaybım var’ diyor. Yani sen bir işçinin sırtından 9 bin 500 lira kazanıyorsun ama bir işçinin yevmiyesini 600 lira yapmıyorsun.

Biz işçilerin, emekçi kardeşlerimizin yanındayız. Ben şirket hakkında şu anda mahkemeye başvuruyorum beni hedef aldıkları için. Ki olayın başında şirket kendisi beni arıyor ve ‘Başkanım böyle böyle bir grev çıkacak, lütfen grev çıkmasın’ diyor. Beni gece 12’de oraya gönderiyorlar, işçileri 4 gün bekletiyorum, grev çıkmıyor. Beni kullandılar.”

İşçiler konuşurken de güvenlik görevlisinin emekçileri kayda aldığı görüldü.

Kaynak:TELE1

Öne Çıkanlar