İran Cumhurbaşkanı'nın cenaze töreninde askerlerin düzensizliği gündemde: En azından askeri üniformalar aynıydı

İran’da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasının ardından 3 gün süren cenaze törenleri gerçekleşti. Gazeteci Fatih Altaylı törende askerlerin düzensizliğine ilişkin ''Cenaze töreninde en azından üniformalar aynıydı'' dedi

İran’da Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin helikopter kazasının ardından ölümü üzerine 3 gün süren cenaze töreni gerçekleşti.

On binlerce kişi, helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindekiler için düzenlenen veda törenine katıldı. Cenaze namazını dini lider Ayetullah Hamaney kıldırdı.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan da Türkiye'yi temsilen Tahran’da taziye merasimine katıldı.

Cenaze törenine katılan binlerce İranlı, Reisi'ye veda etti.

Gazeteci Fatih Altaylı gündemi yorumladığı YouTube kanalında İran Cumhurbaşkanı'nın cenaze töreninde tören kıtasını şöyle ele eleştirdi;

''Tören kıtasından daha çok başı bozuk kıtası gibiydi. Bu görülmedik bir şey değil aslında. 1900'ların başında program çekmek için gitmiş olduğumuz bir ziyaret vardı. Kurtuluş günü vardı ve meydanda resmi geçit olacaktı. Bizde ekipmanlarımızı alarak çekime başladı. Aynı bunlar gibi bir tören kıtası geldi. Ben hayatımda bu kadar güldüğümü bir de o günde hatırlıyorum.

Meydanda bando ekibi yürüyor ve arkasında askerler geliyor. Askerler Allah'a emanet. Ne bir uygun adım ne bir nizam, kılık kıyafetler bile birbirinden farklı neredeyse. Hiç unutmuyorum; zil çalan, üniformasına bile sığmayan asker elinden zili çıkardı koltuğunun altına aldı ve burnunu karıştırmaya başladı. Elini üzerine sildikten sonra zilini çalmaya devam etti.

Bu cenaze töreninde ise en azından üniformalar aynıydı. Üniformalar hakikaten üniformdu.''

Öne Çıkanlar