İmamoğlu'ndan mülteci açıklaması: Benim verdiğim rakam doğru!

İmamoğlu'ndan mülteci açıklaması: Benim verdiğim rakam doğru!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gazetecilerin sorularını cevapladı. Mültecilere ilişkin verdiği rakamın doğru olduğunu savundu

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu gazetecilerin sorularını cevapladı. İçişleri bakanı Ali Yerlikaya ile mülteciler üzerinden girdiği tartışmaya açıklık getiren İmamoğlu bakanlığın kendilerini bilgilendirmediğini söyleyerek, verdikleri rakamların doğru olduğunu savundu.

Mültecilere ilişkin açıklama yapan İmamoğlu şu ifadeleri kullandı:

"İlçelerde yüzde 20’sini geçtiği için o ilçelerde iskan durdurulmuş durumda. O ilçelerdeki nüfusu çarpınca 1 milyon 200 bin insan yapıyor. Kişi başı su tüketimi 225 metreküpe kadar çıkmış durumda.

2.5 milyona yakın insanın İstanbul’da yaşadığını ifade ediyor. Sayın Bakan Yerlikaya’ya sesleniyorum, gelen göçmenler ortada duruyor. Şeffaflık yok. Öyle rakamlar var ki Türkiye genelinde 10 milyon diyenler var.

Daha dün evime metro ile giderken bir çocuğun milyonlarca mülteci var huzursuz oluyoruz demesi bizi rahatsız ediyor. Bu mesele şeffaflıkla ele alınmalı. Her şeyi biz yapıyoruz verileri bize vermiyorlar. Neyi kimden saklıyorlar. Şeffaf olsunlar bu önemli bir meseledir."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar