Hayvanlara tarihi geçmiş mamalar verildiği öğrenilmişti: Ümraniye Belediyesi'nın 1 yıldır mama almadığı ortaya çıktı

Hayvanlara tarihi geçmiş mamalar verildiği öğrenilmişti: Ümraniye Belediyesi'nın 1 yıldır mama almadığı ortaya çıktı
Ümraniye Belediyesi tarafından, Hekimbaşı Sahipsiz Hayvan Barınağında bulunan hayvanlara tarihi geçmiş mamalar verildiği öğrenilmişti. Her yıl düzenli olarak mama alan belediyenin, 1 yıl 6 ay geçmesine rağmen mama almadığı ortaya çıktı.

Mustafa TEKİN

Gebze Belediyesi'ne ait hayvan bakımevinde bulunan hayvanların ölümüne ilişkin görüntüler Türkiye gündemine oturmuştu.

Söz konusu katliamın ardından Ümraniye Belediyesi'nde de aynı görüntüler ortaya çıktı. Barınakta bulunan kedilerin hayatını kaybettiği, köpeklerin de 'pislik' içerisinde yaşadığı görüldü.

Bakımevine giden hayvanseverlerin aktardığı bilgilere göre barınaktaki yavru kedilere tarihi geçmiş mamalar verildiği öğrenildi.

asda.png

"Hayvanlarımızın bakımı ve sağlığı en yüksek standartlarda sürdürülmektedir"

Ümraniye Belediyesi'nin konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamada, "Bu görüntüler, hayvanların bakımsız olduğu gibi bir algı oluşturmak amacıyla, bağlamından koparılarak sosyal medyada paylaşılmıştır ancak bu bilgi tamamen yanlıştır. Bakımevimizde tedavi görmekte olan hayvanlarımız, sokaktan yaralı ve hasta halde getirilmiş olup, veteriner hekimlerimizin gözetiminde iyileşme süreçleri devam etmektedir. Hayvanlarımızın bakımı ve sağlığı en yüksek standartlarda sürdürülmektedir" ifadelerine yer verilmişti.

mraniye-2.jpg

1 yıl 6 aydır mama alınmamış

Yavru kedilere tarihi geçmiş mamalar verildiği ortaya çıkan Ümraniye Belediyesi'nin 1 yıl 6 ay boyunca mama almadığı ortaya çıktı.

Kamu İhale Bülteni'nde yer alan bilgilere göre Ümraniye Belediyesi'nin 2022 yılında 16.240 kg köpek maması ve 5.220 kg kedi maması aldığı, 2023 yılında 18.800 kg köpek maması ve 5.900 kg kedi maması aldığı öğrenildi.

En son 2023 yılında mama alan Ümraniye Belediyesi'nin 1 yıl 6 aydır mama almadığı ortaya çıktı.

Kaynak:Mustafa Tekin

Öne Çıkanlar