Hayvan katliamının yapıldığı Gebze Belediyesi'nden yol çalışması: 'Eylem dağılsın diye boş yere kazılmış'

Hayvan katliamının yapıldığı Gebze Belediyesi'nden yol çalışması: 'Eylem dağılsın diye boş yere kazılmış'
Hayvan katliamlarıyla gündeme gelen Gebze Belediyesi Başkanı Zinnur Büyükgöz, yaptığı açıklama ile barınaktan hayvan çalındığını ve mama gasp edildiğini iddia etti. Büyükgöz’ün barınağa ulaşılmasını engellemek için kazı çalışması yaptırdığı belirttiliyor.

Çok sayıda kedi ve köpeğin katledildiği hayvan barınağı ile gündeme gelen Kocaeli Gebze Belediyesi’ne tepkiler sürerken, hayvanseverlerin barınak önündeki nöbeti de sürüyor.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, yaşanan katliamın ardından bir açıklama daha yaptı. Büyükgöz söz konusu barınaktan hayvanların ‘çalındığı’nı mamaların ise gasp edildiğini söyledi.

Öte yandan gazeteci Nevşin Mengü yaptığı sosyal medya paylaşımıyla Büyükgöz’e yanıt verdi. Mengü, belediyenin barınağa ulaşımı engellemek için yolu kazdığını belirtirken, “Barınakta olanlar tutanak altına. Seren Serengil, Derin Mermerci kimliklerini ibraz ederek kayıt altına alarak barınaktan kalan köpekleri çıkardılar” dedi.

Büyükgöz’den hayvanaseverlere: Hepimizi üzen görüntüler oluşturdular

Zinnur Büyükgöz’ün sosyal medya X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

11 Ekim 2024 Cuma Günü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimize hayvansever kisvesiyle giren bir grup doğal ölüm, trafik kazası, hastalık nedeniyle yaşamını kaybeden cansız hayvan bedenlerini ortalığa saçarak hepimizi üzen görüntüler ve yanıltıcı bilgilerle bir kamuoyu duyarlılığı oluşturdu.

'Merkezimizi adeta işgal eden grup'

Olay bütün boyutlarıyla tarafımızdan yargıya intikal ettirildi. Merkezimizi adeta işgal eden grubun cansız hayvan bedenlerini ortalığa saçmak dışında birtakım suçlar işlediği de incelemeler arasında ortaya çıktı.

'75 hayvan kaçırıldı, hayvan mamaları gasp edildi'

Bazıları tedavi edilmek üzere tesisimize bırakılan 75 hayvanın tesisten kaçırıldığını, çok miktarda hayvan mamasının gasp edildiği tespit edildi. Yapılan bu gasp ve hayvan hırsızlığı için yargı süreçleri başlatıldı.”

'Eylemciler dağılsın diye yolu boş yere kazdırdı'

Gazeteci Nevşin Mengü, Zinnur Büyükgöz'ün yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Mengü, hayvanalar hakkında yapılan işlemlerin barınak kayıtlarına alındığını belirterek, Büyükgöz'ün barınağa giden yola engel oluşturmak için kazı çalışması başlattığını söyledi.

Mengü'nün sosyal medyadan yaptığı açıklama şöyle:

"Aslında barınakta olanlar tutanak altında. Seren Serengil, Derin Mermerci kimliklerini ibraz ederek kayıt altına alarak barınaktan kalan köpekleri çıkardılar. Şimdi 'cingöz' belediye olayı unutturma derdinde, Barınağın önüne eylemciler çadır kurmuş durumda, kimse barınağa ulaşamasın, eylemciler dağılsın, olay unutulsun diye barınağa giden yolu boş yere kazdırmışlar. Yalancılık, zalimlik, utanmazlık, maşallah hepsi bir arada"

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar