Gebze'den sonra şimdi de Ümraniye! Hayvan barınakları katliam yuvasına döndü

Gebze'den sonra şimdi de Ümraniye! Hayvan barınakları katliam yuvasına döndü
Gebze Belediyesi'ne ait barınakta yaşanan hayvan katliamı sonrası şimdi de Ümraniye Belediyesi’ne ait Hekimbaşı Barınağı’nda hayvanların katledildiği ortaya çıktı. Barınakta ölü yavru kediler ve tarihi geçmiş mamalar bulundu.

Gebze Belediyesi'nin Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan hayvan katliamı sonrası bugün de Ümraniye'de bir katliam ortaya çıktı.

Ümraniye Belediyesi'ne ait Hekimbaşı Barınağı’nda çok sayıda ölü kedi bulundu. Katliamı ortaya çıkaran hayvanseverler, hayatta olanların da sağlık durumlarının kötü olduğunu bildirdi.

Tayvanseverler, barınaktaki hayvanlara son kullanma tarihi geçmiş mama verildiğini belirtti.

155459917-umraniye-kedi.webp

Belediyeden açıklama gelmedi

12punto'da yer alan habere göre; olay yerine polis ekipleri gelirken, zabıta ise barınaktaki hayvanseverleri dışarı çıkartmak istedi. Ancak hayvanseverler, avukat gelene kadar dışarı çıkmayacaklarının altını çizdi. Katliamın yaşandığı barınağa savcının gelmesi beklenirken, belediyenin veteriner hekimleri ise açıklama yapmayı reddetti.

yavrum.webp

"Sakın hayvanları yok etmeyin"

Yaşanan katliama tepki gösteren Seren Serengil, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Üzgünüm pazar pazar yayınlamak durumunda kalıyorum ama biz bu barınakları gönüllülerle birlikte artık takibe aldık, almak zorundayız. Burası da Ümraniye Belediyesi, AKP'ye ait. Yine burada da katliam var. Bu barınağı da boşaltıyoruz. Sakın hayvanları yok etmeyin, hepsinin kaydı var. Yarın gelip alacağız. Tüm gruplar, gönüllüler yönlenelim..."

whatsapp-image-2024-10-13-at-17-06-10.jpeg

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar