Eti Krom'da greve giden maden işçilerinin talepleri kabul edildi

Eti Krom'da greve giden maden işçilerinin talepleri kabul edildi
Elazığ Eti Krom'daki madenciler grevin 15’inci gününde ücretlerinde iyileştirme talebini işverene kabul ettirdi. Görüşmelerden yüzde 15 zam ve yılda 3 maaş ikramiye kararı çıktı.

Alacakaya ilçesinde Eti Krom’da çalışan 350’yi aşkın maden işçisinin başlattığı grev işçilerin taleplerinin kabul edilmesiyle son buldu. Grev temsilcisi ve beş işçi ile işveren Yüksel Yıldırım arasında yapılan toplantıda işçilerin taleplerinin kabul edildiği ve işçilerin işbaşı yapacakları öğrenildi.

İşçilere yüzde 15 zam, yılda 3 ikramiye

Eti Krom işçi temsilcileriyle işveren arasında 7 saat süren toplantıda işveren ile işçi temsilcileri anlaşmaya vardı. Toplantıda alınan karara göre işçilere yılda 3 maaş ikramiye maaşlara ise yüzde 15 zam yapılmasına karar verildi. Üçüncü ikramiyenin, hedefler tutarsa ve disiplin suçu olmaması durumunda verilmesi kararlaştırıldı. İşçilerin taleplerinin kabul edilmesiyle birlikte işçilerin grevlerine son vereceği duyuruldu.

"Gelir alnını karışlarım"

Eti Krom'un patronu Ali Rıza Yıldırım işçileri tehdit etmişti. CHP lideri Özgür Özel dün yapmış olduğu grup toplantısında Yıldırım'a, "Elazığ Eti Krom işçileri 'Yetiş CHP' dedi. Bir patron var. Devletten ihaleyle krom madenini almış. En son 70'lerin sonunda rahmetli Deniz Baykal özelleştirdi. Anayasa'da yazıyor; madenler bizim. Bunlara işletme hakkı veriyorlar ki Anayasa'nın arkasından dolaşmaktır. Bu şirket 60 dolara krom çıkarıyor. Gidiyor bin dolara yurt dışında satıyor. Bu şirketin yurt dışında dünya kadar malı var. Ve bu şirketin çalışanları temmuz ayı gelince enflasyon zammı istediler. Eylem yaptılar. 60 dolara hepimizin kromunu alıp bin dolara satıp zenginleşen Ali Rıza Yıldırım, işçileri azarlıyor. "Kapatırım aç kalırsın" diyor. Sen kimin madenini kapatıyorsun. Seni kim şımarttı böyle. Yarın görüşme var. O küstah Ali Rıza Yıldırım'a diyorum; Ya işçilerin hakkını verirsin ya da senin alnını karışlarız." demişti.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar