Erdoğan Koca'nın kadrosunun neredeyse tamamını değiştirdi: Cemaate yakınlığıyla bilinen isim görevden alındı

Erdoğan Koca'nın kadrosunun neredeyse tamamını değiştirdi: Cemaate yakınlığıyla bilinen isim görevden alındı
Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kadrosundan neredeyse kimse kalmadı. Koca gibi İskenderpaşa Cemaati’ne yakınlığıyla bilinen Dursun Uyar da var.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fahrettin Koca’nın istifası sonrası Kemal Memişoğlu’nun Sağlık Bakanı olmasının ardından bakanlıkta yeni atamalara imza attı.

Cumhurbaşkanı, Bakan Yardımcısı Tolga Tolunay, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Şali Yıldırım, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü İlhan Hatiboğlu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Celal Şahin, Teftiş Kurulu Başkanı Davut Eker ve Sağlık Yatırımları Genel Müdür Yardımcısı Dursun Uyar’ı görevden aldı.

Erdoğan, Sağlık Bakan Yardımcılığı görevine Halim Özçevik'i atadı. Ayrıca, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Hasan Basri Velioğlu, Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğüne Mustafa Mahir Ülgü, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Ülker Kuğu, Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğüne İsmail Öztürk, Teftiş Kurulu Başkanlığına da Erkan Hacıhafızoğlu getirildi.

dursun-uyar.webp
Dursun Uyar

İskenderpaşa Cemaati'yle yakındı

Birgün'ün haberine göre; bu atamalar ile Fahrettin Koca’nın ekibi dağıtılırken milyarlık ihaleleri düzenleyen Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü’nde Genel Müdür Yardımcısı olan Dursun Uyar’ın görevden alınması da dikkat çekti. Duyar, Fahrettin Koca gibi İskenderpaşa Cemaati’ne yakınlığıyla biliniyordu.

Duyar, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Yatırım, Emlak ve Teknik Hizmetler Daire Başkanı iken Koca döneminde Sağlık Bakanlığı’na getirilmişti.

Kaynak:BirGün

Öne Çıkanlar