Erdoğan hedef göstermişti: Teğmenlerin bölük komutanının istifa ettiği iddia edildi

Erdoğan hedef göstermişti: Teğmenlerin bölük komutanının istifa ettiği iddia edildi
Hürriyet yazarı Nedim Şener, dün Erdoğan tarafından hedef gösterilen teğmenlerin bölük komutanının istifa ettiğini yazdı.

Hürriyet yazarı Nedim Şener, hedef gösterilen teğmenlerin bölük komutanın istifa ettiğini yazdı.

Kara Harp Okulu mezuniyeti töreninde teğmenler, kılıçlarını çatıp laik ve bağımsız Türkiye için yemin etti. 1990'dan beri yapılan geleneksel yemin nedeniyle teğmenler hedef gösterildi. "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diyen teğmenlere FETÖ'cü ve darbeci imaları yapıldı.

Erdoğan hedef gösterdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, "Bu kılıçları kime çekiyorsunuz? Şimdi, bunlarla ilgili olarak da gerekli bütün şu anda araştırmalar hepsi yapılıyor ve oradaki birkaç tane kendini bilmez bunlar da temizlenecek. Biz buralara durup dururken gelmedik. Bu 30 kişi olabilir 50 kişi olabilir, kim olursa olsun bunların ordumuzun içinde bulunması mümkün değil. Bunları temizleyeceğiz" açıklaması yaptı.

Nedim Şener, Hürriyet gazetesindeki köşesinde teğmenlerin bölük komutanının istifa ettiği yazdı. Şener şunları dile getirdi:

"Nitekim teğmenlerin Bölük Komutanı Binbaşı M., Türk Silahlı Kuvvetleri’nden istifa etmiş. İstifasını çevresine “Zaten istifa edecektim” diye gerekçelendirse de tartışmanın ortasına atılan teğmenlerin Bölük Komutanı’nın istifası bana ilginç geldi.

İlginç gelen konulardan birisi; bunu organize edip kamuoyunda hem TSK hem MSÜ hakkında tartışmaya sebep olan hem siyasi tartışma yaratanların medyayı ve eski askerleri de kullanma becerisi. İçeride ve dışarıda geniş bir ağ olduğu açık. Toplanan teğmenlerin ortasına geçerek yemini tekrarlatan dönem birincisi Ebru Eroğlu’na ait şu sözler basına yansıdı: “Herkes bizi tarikatçı-cemaatçi diye konuşuyor. Biz Atatürkçüyüz, hiçbir cemaat ve tarikatla alakamız olmadığını herkes gördü. Pişman değilim.”

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarından öğrendiğim bilgiye göre; Ebru Eroğlu üstlerine gerekçeyi anlatırken “Pişman değilim” ifadesini kullanmamış. Ama teğmenleri tartışmanın tarafı yapmak isteyenler “Pişman değilim” ifadesini itinayla eklemişler. Bunun da gerilimi tırmandırma amacı taşıdığı açık.

Oysa teğmenlerin hedefinin hükümeti hedef alan bir mesaj vermek olmadığının bir başka işareti Ebru Eroğlu’nun sonradan kapattığı Instagram hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğrafını koyarak yaptığı paylaşımda yer verdiği şu not: “Şanlı yuva Harbiye’den 175. Devre birincisi olarak diplomamı Sayın Cumhurbaşkanımızın elinden alma onurunu yaşadım. Artık en büyük Harbiyeli’nin izinden yürüyerek Türk milletinin emrinde milletimizin ismini yüceltmek için çalışmak asli vazifemdir. Yaşa var ol Harbiye!”

Kaynak:Hürriyet

Öne Çıkanlar