Erdoğan Hatay'da: Hatay'ı 31 Martta 10 yıllık fetret devrinden kurtardık

Erdoğan Hatay'da: Hatay'ı 31 Martta 10 yıllık fetret devrinden kurtardık
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında "İttifak olarak adım atarken her şeyi hesaba katarız, terörsüz Türkiye'yi inşa edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Hatay’da "Yeniden Daha Güçlü Anadolu" toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, 31 Mart yerel seçimlerinde gözüm kulağım bu şehirde oldu ve burayı aldık dedi. Erdoğan Hatay Belediyesi Başkanı’nı övdüğü konuşmasında “31 Mart’ta Hatay’dan Türkiye’ye örnek olacak bir sonuç bekliyorduk ve öyle oldu. Toplam 8 ilçemiz emin ve ehil ellere teslim edildi ifadelerini” kullandı.

Erdoğan konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

31 Mart akşamı seçim yarışı bitmiş hizmet yarışı başlamıştır. Önemli olan Hatay'ın bir an önce ayağa kalkmasıdır. Hatay'ı 10 yıllık fetret devrinden kurtardık. Bize oy versin ya da vermesin biz herkese hizmet götüreceğiz. Bizde ayrıştırma, ötekileştirme, görüşüne göre tasnif etmek olmaz.

Depremden etkilenen 10 ilimizi dünyanın en büyük şantiye sahasına dönüştürdük. Elimizden ne geliyorsa yaptık, yapıyoruz. Şu ana kadar 350 bin konut ve iş yeri ihalesini gerçekleştirdik. Bunlardan 18 bin Hatay’da olmak üzere 100 binden fazlasını teslim ettik.

Biz sözümüzü tutarız

Deprem bölgesinde evsiz olan hiçbir hak sahibi kalmayacak. Bunu açıkça söylüyorum; biz meydanlarda verdiği sözü göreve gelince unutanlardan değiliz. Biz millete verdiğimiz sözlere sadığız. Biz bir şeyi yapacağız dersek yaparız.

Baykar’a Doğuş Grubu’na ve Türkiye İş Bankası’na kalbi şükranlarımı sunuyorum. Hatay’ın yetiştirdiği önemli isimlerden olan Cemil Meriç tarihimiz mührü sökülmemiş bir hazinedir. Onun da dediği gibi mazimiz eşi benzeri bulunmayan bir hazinedir. Kültür varlıklarımızı korumaya devam edeceğiz. Kentin tarihi alanlarını restore ederek kültürel mirasımızı yaşatıyoruz.

İskenderun sahilinde yeni bir projeyi meydana getiriyoruz. Çevre Bakanlığı’mız çalışmaya devam ediyor. Hatay’ı eskisinden çok daha güzel daha modern hale getirene kadar burada bize durmak yok. Şunu söylemek isterim bu çalışmayı yürütmek her babayiğidin harcı değildir.

"Adım atarken her şeyi hesaba atarız"

Ne kandan ve gözyaşından bahseden terör baronları ne emperyalizm uşakları ne de bölgemizi ateşe boğan terör devletleri Türkiye Yüzyılı ülküsüne engel olamayacak. Biz meseleleri yarım asırlık tecrübe ile değil 2 bin 100 yıllık bir hafıza ile değerlendiriyoruz. Bin düşüyor bir söylüyoruz. İktidar ve ittifak olarak adım atmadan önce her şeyi hesaba katıyoruz.

Ülkemizde olan tüm araçları kullanarak terörün olmadığı, şiddetin olmadığı demokrasinin egemen olduğu Türkiye’yi inşa edeceğiz. Bu topraklar üzerinde daha nice asırlar boyu Türk, Kürt, Arap ve Alevi Sünni demeden 85 milyon hep beraber kardeşçe yaşayacağız. Terör örgütleri bizi maşa gibi kullanamayacak. İç cephemizi sarsamayacaklar. Kardeşliğimize pusu kurmayacaklar. Hep beraber Türkiye olmamızı engelleyemeyecekler.

İran'a geçmiş olsun mesajı

İran’a ve İran hükümetine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Siyonist İsrail hükümeti bu tarz saldırılarda bölgesel çatışma fitilini ateşlemeye çalışıyor. İsrail’in bu oyununa gelinmemesi çok önemlidir.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar