Erdoğan isim vermeden muhalefete yüklendi: Masum çocukların naaşı üzerinden siyasi hesaba izin vermeyiz

Erdoğan isim vermeden muhalefete yüklendi: Masum çocukların naaşı üzerinden siyasi hesaba izin vermeyiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Narin Güran cinayetiyle ilgili muhalefeti eleştirdi. Erdoğan konuşmasında sosyal medya kullanımınla ilgili ise “Sosyal medya büyük bir operasyon aygıtına dönüşmeye başladı” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1. Dönem Hakim ve Savcı Yardımcıları Eğitimi Açılış Töreni’nde konuştu.

Konuşmasının sonlarına doğru isim vermeden Narin Güran cinayetiyle ilgili muhalefete yüklendi. Erdoğan, "Katledilen çocuklar arasında bile istismar siyasetine bulaşmaya çalışanları milletimize havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

"Adalet akademimizi yeniledik, imkanlarını genişlettik. Hakim ve savcılarımızın en iyi şekilde yetişmeleri konusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık.

Hakim ve savcı sayılarında kayda değer bir artış sağladık. Hakim ve savcı sayısı 3 kat arttı. Halihazırda 25 bine yakın hakim ve savcımız var.

Hakim ve savcı yardımcılığı mekanizmasıyla bilgi ve tecrübeyi harmanlamaya çalışıyoruz. Adaylıkta süre 2 yılken, yardımcılıkta süreyi 3 yıla çıkardık. Akademideki eğitim süresini 7 aydan 10 aya yükselttik. Böylece yardımcıların 300 saat daha eğitim almalarını sağlayacağız. 26 ay boyunca teorik bilgiyle mesleki bilgiyi harmanlanacak.

Adalete dair hemen her alanda çok kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz.

Toplum halinde bir arada yaşamanın gereğidir. Adalet ve kalkınma kavramlarını birbirine bağlayan çıktığımız siyasi yolculuğa büyük önem verdik. Hükümet konaklarının bir katına sıkışmış adliyeler vardı. Artık daha büyük adliyelerimiz var. Adliyenin kapısını adaletin kapısı haline getirmek reform iradesini diri tutmayı gerektirir.

"Yargı askeri vesayetin bir parçasıydı"

Geçmişte yargı araçsallaştırılarak bu millete çok büyük acılar yaşattı. 1960'dan beri vesayetin bir vasıtası olarak kullanıldı. 12 Eylül kararları yıllarca adalet sistemimizin yakasını bırakmadı. Önce 17-25 aralık emniyet yargı girişiminde ardından 15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişiminde gördük. Devletimizi FETÖ artıklarından ne kadar temizlemiş olursak olalım ihtiyati devam ettireceğiz. Hakim-savcı yardımcılığı görevinizin sonunda hepiniz cüppelerinizi giyeceksiniz.

Toplumda cezasızlık algısını oluşturacak olaylar görüyoruz. Milletin canına ve malına kast edenlerin yeri sokaklar değildir, hapishanelerdir.

'Sosyal medya operasyon aygıtına döndü'

Hiçbir kuralın değerin ahlaki sınırın olmadığı sosyal medya mecraları giderek büyük bir operasyon aygıtı olmaya başladı. Yeni medya düzeninin kurbanı ne yazık ki adaletin temel ilkeleri oluyor. Sanal alemde karşılıklı menzilenmiş sanal medya magandaları her gün karşılarına koyacak birini buluyor.

Muhalefete yüklendi

Sadece adalet kurumuna değil, toplumun iç barışına da zarar veren bu furyanın hep birlikte önüne geçmemiz kanaatindeyiz. Toplumun ilgisine mahzar olan her olayda haber ve bilgi alma hakkına elbette saygı duyuyoruz. Ancak toplumun merak yürüyen soruşturmanın da selametini korumak herkesin mesuliyetidir. Milletimizin gündemini meşgul eden son hadiselere bu yönden bakılmasını doğru görüyoruz. Masum çocukların naaşı üzerinden siyasi hesaba izin vermeyiz. Adaletin reyting kurbanı edilmesine göz yummamalıyız. Başta medya olmak üzere tüm sorumluluk sahiplerinin azamiyet göstermesine inanıyorum. Milletimiz derin irfanıyla kimin nerede durduğunu görmekte, kimin ne yapmaya çalıştığını gayet iyi bilmektedir.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar