Ekrem İmamoğlu'ndan sokak hayvanları açıklaması: Meclis'te görüşme çabası zorlama bir girişim

Ekrem İmamoğlu'ndan sokak hayvanları açıklaması: Meclis'te görüşme çabası zorlama bir girişim
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı'nda, sokak hayvanlarına ötanazi uygulamasına ilişkin, "Meclis'te görüşme çabası içerisinde ve zorlama bir girişim doğru olmayacaktır." ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu Belediyeler Birliği Encümen Toplantısı'nda sokak hayvanlarına ilişkin açıklama yaptı.

Sokak hayvanlarına yönelik Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) görüşmeleri süren ve ötanazi de içeren tartışmalı yasa teklifine değinen İmamoğlu, "TBB sürece dahil edilmedi. Hiçbir belediyeden görüş alınmadı. Yasa tasarısını bu haliyle doğru bulmuyoruz" dedi.

Bölgesel çalışmalara önem verilmesi gerektiğini kaydeden İmamoğlu, önceliğin hayvanların kısırlaştılması için kampanyalar oluşturulması, bakımevi sayısının artırılması olması gerektiğini vurguladı.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamasından satır başları:

"Türkiye, dünyada az oranda kuduz vakası görülen bir ülkedir.

Kentlerde ve kırsalda yalayan fare ve sıçan gibi hayvanların istilasını önlediği gözlenmiştir. Kent merkezlerine inecek yaban hayvanları için de bariyer görevi görmektedir. Dolayısıyla birçok canlının başka türlü sakıncalı hallerinin baş edilmez duruma geleceği teknik insanların üzerinde etkili çalıştığı bir durumdur.

Bakımevi açma zorunlu olmasına rağmen yerel yönetimlere sıkı denetim yapılması. Bütçesi yeterli olmayan belediyelere bakanlığın destek sağlaması. İnternet üzerinden illegal satış yapanların takip edilip cezalandırılmasının ekleneceği ve şeffaf bir biçimde çalışılarak TBMM'nin hiç gündeme dahil edilmediği, TBB'nin veya diğer belediyelerin dahil edilmediği bir çalışma sonucunda bir çalışma yapılması gerektiğini belirtiyoruz.

Vatandaşlarımıza eğitim verilmesi, insanların bilinçlendirilmesi ve müfredata konulmasının toplumsal bilinç açısından da önemli olduğunu belirtmek isteriz. Meclis'te görüşme çabası içerisinde ve zorlama bir girişim doğru olmayacaktır."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar