Dünya genelinden TUSAŞ saldırısına sert tepkiler: ''Terörizmin her türlüsünü kınıyoruz''

Dünya genelinden TUSAŞ saldırısına sert tepkiler: ''Terörizmin her türlüsünü kınıyoruz''
Beyaz Saray, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını "güçlü şekilde" kınarken, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Türkiye'nin yanında olduklarını vurguladı. Irak, Almanya, Fransa ve diğer ülkelerden de saldırıya karşı güçlü ifadelerle destek geldi

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesisinde, 15.30’da vardiya değişimi sırasında terör saldırısı gerçekleşti. Saldırı, ana nizamiyede servislerin bulunduğu alanda yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili biri başsavcıvekili olmak üzere 9 cumhuriyet savcısını görevlendirdi.

Akşam saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırıda 5 kişinin şehit olduğunu, 3'ü ağır olmak üzere 22 kişinin yaralandığını bildirdi. Yerlikaya, iki saldırganın öldürüldüğünü ve bu kişilerin PKK terör örgütüyle bağlantılı olduklarını ifade etti.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de, saldırıyla ilgili olarak "Bu PKK'lı şerefsizlere hak ettikleri cezayı her zaman veriyoruz" dedi.

TUSAŞ tesislerine düzenlenen terör saldırısına dünya aktörlerinden de tepkiler yükseldi.

Beyaz Saray, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınadı

Beyaz Saray, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını "güçlü şekilde" kınadıklarını ve dualarının Türk halkıyla beraber olduğunu belirtti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby: Güçlü şekilde kınıyoruz

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, günlük basın brifinginde, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Kirby, "Kalplerimiz, Ankara-Türkiye'deki korkunç terör saldırısının kurbanlarıyla beraber. Türk yetkililer olayı olası bir terör saldırısı olarak soruşturduklarını belirtti, henüz saldırının motivasyonunu ve arkasında tam olarak kimlerin olduğunu bilmiyoruz ancak bu şiddet olayını güçlü şekilde kınıyoruz." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken: Türkiye'nin yanındayız

Beyaz Saray'ın yanında, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketine (TUSAŞ) yönelik terör saldırısını şiddetle kınadıklarını belirtti.

Bakan Blinken, TUSAŞ'ın Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısına ilişkin X hesabından açıklama yaptı. Blinken, "ABD olarak müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız ve bugünkü terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Dualarım, saldırının kurbanları ve onların aileleriyle beraber." ifadelerini kullandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani: Türkiye halkıyla tam dayanışma içindeyiz

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını kınadı.

Barzani, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Ankara'da gerçekleşen terör saldırısını kınıyorum. Düşüncelerim ve dualarım kurbanların aileleriyle birlikte ve yaralılara acil şifalar diliyorum." ifadelerine yer verdi. IKBY Başkanı Barzani, "Terörizme karşı Türkiye halkı ve hükümetiyle tam dayanışma içindeyiz." ifadelerini kullandı.

Almanya Dışişleri Başkanlığı: Terörizmin her türlüsünü kınıyoruz

Almanya Dışişleri Başkanlığı da TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınadı.

Alman Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada “Terörizmin her türlüsünü mümkün olan en güçlü şekilde kınıyoruz” denildi. Bakanlık, Ankara'daki büyükelçiliğinin ve Berlin'deki kriz müdahale merkezinin “şu anda gelişmekte olan durumu çok yakından izlediğini” söylüyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron: Türk halkıyla dayanışma içindeyiz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını kınayarak, teröre karşı Türkiye ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade etti.

Macron, TUSAŞ'ın yerleşkesine yönelik terör saldırısına ilişkin X hesabından Fransızca ve Türkçe açıklama yaptı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi: Terör saldırısını şiddetle kınıyoruz

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Bekayi, yaptığı yazılı açıklamada, TUSAŞ'a yönelik düzenlenen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin yanı sıra Türk halkı ve hükümetine başsağlığı dileğinde bulunan Bekayi, yaralılara acil şifa dileğinde bulundu.

Türkiye'deki ABD Büyükelçiliği

Türkiye'deki ABD Büyükelçiliği de X'te bir paylaşım yaparak “hayatını kaybedenlerin ve yaralananların” ailelerine başsağlığı diledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı saldırının “kesin bir dille kınanması” gerektiğini söyledi ve kurbanların ailelerine başsağlığı diledi. Ek olarak, İngiltere'nin Türkiye'deki büyükelçiliği de müttefikiyle “dayanışma içinde olduğunu” açıkladı.

Ürdün Dışişleri Bakanlığı

Ürdün Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, TUSAŞ'ı hedef alan terör saldırısının şiddetle kınandığı belirtildi. Ürdün'ün Türkiye'nin yanında ve dayanışma içerisinde olduğu vurgulanan açıklamada, "özellikle sivilleri, güvenlik ve istikrarı hedef alan her türlü şiddet ve terörün reddedildiği" kaydedildi.

Filistin Devlet Başkanlığı

Filistin Devlet Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da TUSAŞ'ı hedef alan terör saldırısı şiddetle kınandı. Filistin'in her türlü şiddet ve terörü reddettiği vurgulanan açıklamada, Türkiye hükümeti ve halkına dayanışma ve destek mesajı verildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar