Doğukan Çep “boğaz kesme” işaretiyle aileyi tehdit etti: Sinan Ateş’in ablası tepki gösterdi “Sıradaki biz miyiz?”

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, Doğukan Çep’in mahkeme salonunda kolunu kendisine gösterip “boynunu kesme” işareti yaptığını anlattı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Ankara’da, 30 Aralık 2022’de, tetikçi Eray Özyağcı tarafından silahla öldürüldü.
Ateş’in öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında 1 Temmuz’da dava görülmeye başlandı, sanıklar ilk kez hakim karşısına çıktı.

Bugün davanın üçüncü celsesi görülüyor. Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, yargılama sürecini değerlendiren Sözcü TV’ye anlattı.

Abla Ateş,” Dün sanıkların tamamı bugün de avukatları dinlendi. Sanıkların ve avukatların söylemleri aynı. Duruşma salonunda dün çıkan kargaşanın sebeplerinden biri de avukatların, sanki sanıkları iyi bir şey yapmış gibi alkışlayarak çıkarılmalarıydı. Bir hukukçusunuz, bir avukatsınız” dedi.

“Doğukan Çep bana dövmesini gösterdi, işaret etti”

Abla Ateş, Doğukan Çep nedeniyle yerini değiştirdiğini belirterek, “Doğukan Çep benim karşıma oturdu. Ben üç gündür yer değiştiriyorum. Kolunda kartal dövmesi var. Adam sürekli onu gösterip hareketler yapıyor. Nedir yani sıradaki insan biz miyiz? Bizim kimseden korkumuz yok. Üç liraya beş liraya adam öldürtülen tetikçilersiniz siz. Onun bir önünde Serdar Öktem ve Ufuk Köktürk yan yana oturuyor. Köktürk, cebinden çıkarttığı bir kağıdı Öktem’e okutuyor. Bu insanların hücrede olduğu söyleniyor. Birbiriyle olmadığı söyleniyor. Bunların birbiriyle iletişimi yoksa bunların hepsi nasıl aynı cümleleri kuruyor? Avukat ve sanık söylemlerinden şunu anlıyoruz sanki Sinan Ateş kendisine bir kiralık katil tuttu, kendini öldürtüp bu kurum ve kuruluşlarda bulunan kişilerin üzerine attı. Bunların hepsi çalışılmış. Şimdi sanıkların üzerindekilere baktığımızda da 10 kişinin üzerindeki ayakkabı aynı, bunlar marka. Bu insanlara kim finans sağlıyor?” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi