Diyarbakır'a eski belediye başkanı vali olarak atandı: Kayyum tartışmaları başladı

Diyarbakır'a eski belediye başkanı vali olarak atandı: Kayyum tartışmaları başladı
Diyarbakır Valiliği'ne atanan Trabzon eski Büyükşehir Belediyesi Murat Zoroğlu kayyum ihtimalini tartışmaya açtı.

Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 5 ilin valileri değişirken, en dikkat çekici değişiklik ise Diyarbakır Valiliği’nde yaşanan değişiklikle oldu. Erdoğan, 4 ay öncesine kadar Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüten Murat Zorluoğlu’nu kente vali olarak atadı.

5 yıllık görevini sona ermesinden sonra ikinci kez aday gösterilmeyen Zorluoğlu, Mülkiye Başmüfettişliği görevini yürütürken resmi gazetede yayımlanan kararname ile Diyarbakır Valiliğine atandı.

Sözcü'de yer alan habere göre belediye başkanlığı görevinde de bulunan bir ismin Diyarbakır’a atanması DEM Partili Büyükşehir Belediyesine kayyum atanması için bir hazırlık olabileceğine dair kafalarda da soru işareti bıraktı.

Zira Hakkari'de yaşanan kayyum sonrası hükümet kanadının yaptığı açıklamalarda eğer terör ile ilişki sürerse kayyum atamalar devam edecek mesajı verilmişti.

Zoroğlu kimdir?

Aslen Trabzon Çaykaralı olan 53 yaşındaki Murat Zorluoğlu ilk ve orta öğrenimini burada tamamladı. Ardından Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu.

1994 yılında Trabzon'da kaymakam adayı olarak görevine başladıktan sonra Mersin Gülnar ve Bingöl Genç’te kaymakamlık yaptı.

Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü yaptıktan sonra aynı yerde bu kez Dış İlişkiler ve Projeler Daire Başkanlığı yaptı.

Aynı yerde İnceleme ve soruşturma ile Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı görevlerinde de bulunduktan sonra 2005-2012 yıllarında Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresinde Türkiye heyetinin milli sekreteri olarak görev yaptı.

Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığında Strateji Geliştirme Başkanlığı da yapan Murat Zorluoğlu, aynı bakanlıkta müsteşar yardımcılığı da yaptı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar