Dışişleri duyurdu: Lübnan'dan tahliye 9 Ekim'de

Dışişleri duyurdu: Lübnan'dan tahliye 9 Ekim'de
İsrail'in Lübnan'da sürdürdüğü saldırılar sonucu Türk hükümeti vatandaşların tahliyesi için çalışma başlattı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Lübnan'dan tahliyenin 9 Ekim'de başlayacağı ifade edildi.

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'dan ayrılmak üzere başvuran Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesinin yarın yapılacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'dan ayrılmak üzere başvuran Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesinin yarın yapılacağı, bu çerçevede Türk Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin bugün Beyrut'a doğru yola çıkmasının öngörüldüğü belirtildi.

'Gemilerin kapasitesi 2 bin yolcu'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Gemilerimizin toplam kapasitesi yaklaşık 2 bin yolcudur. Tahliye işlemiyle ilgili detaylar bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezimizle temasa geçmiş olan vatandaşlarımızla ayrıca paylaşılacaktır. Gerekmesi halinde tahliye işlemleri izleyen günlerde devam edecektir. Vatandaşlarımızın ülkemize varışlarında olabilecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlıklar tamamlanmıştır. Tahliye için görevlendirilen gemilerimiz, ayrıca insani yardımlarımızı da Lübnan'a nakledeceklerdir."

'Yaklaşık 2500 başvuru'

DHA'da yer alan habere göre Dışişleri'den yapılan başvurulara ilişkin açıklama yapıldı. Kaynaklar "Geçtiğimiz hafta yaptığımız açıklamayla başvuruları toplamaya başlamıştık. Yaklaşık 2500 vatandaşımız için başvuru yapıldı" ifadelerine yer verdi.

Tahliyede Bayraktar ve Sancaktar gemileri görev alacak

Lübnan'dan gerçekleştirilecek tahliye çalışmasında çok sayıda gemi görev alacak. Bunlardan ikisi ise donanmada önemli yer tutan Bayraktar ve Sancaktar çıkarma gemileri olacak.

bayraktar.jpg
TCG Bayraktar (L-402)
tcg-sancaktar-l-403.jpg
TCG Sancaktar (L-403)

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar