Discord soruşturması genişliyor: Tutuklu sayısı 5'e yükseldi

Discord soruşturması genişliyor: Tutuklu sayısı 5'e yükseldi
Discord platformunda kız çocuklarına yönelik müstehcen paylaşımlara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında E.K. ve Ö.P. tutuklandı. Böylelikle soruşturmada tutuklu sayısı 5'e çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturması kapsamında müstehcen paylaşımlara ilişkin operasyonlar sürüyor.

Discord'da "C31K" ismiyle yayın yapan grubun yöneticilerinden E.K. ve gözaltına alındıktan sonra A.T, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

İki kişi daha tutuklandı

Soruşturmayı yürüten savcıya ifade veren şüphelilerden E.K. tutuklanırken A.T. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yine Discord'dan yapılan yayında bir kadından vücuduna kolonya döküp yakmasını istediği öne sürülen şüpheli Ö.P. de çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bir kız çocuğunun sosyal medyadaki bir program üzerinden tehdit edildiğine dair paylaşılan videodaki görüntülerin Siber Daire Başkanlığınca incelendiğini ve videonun kurgu olduğunun belirlendiğini duyurmuştu.

İzmir Emniyet Müdürlüğünün E.N.B. adlı çocuğu adresinde muhafaza altına aldığını, ifade işlemlerinin psikolog eşliğinde yapılacağını bildiren Yerlikaya, E.N.B'nin sözde tehdit ve şantaja maruz kaldığı görüntüleri, halkı yanıltıcı şekilde internet üzerinden yayımlayan ve dezenformasyon yapan 18 yaşındaki T.D'nin Ankara'da gözaltına alındığını ifade etmişti.

Discord'daki paylaşımlara ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında daha önce "HAHA" ismiyle yayın yapan grubun yöneticilerinden T.D. ve M.E.Ö, bugün de F.T. tutuklanmıştı

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar