Diamond Tema'dan CHP'ye ve diğer muhalefet partilerine şeriata karşı çıkma çağrısı

Diamond Tema, Nevşin Mengü'nün programında Türkiye'deki siyasi durumu ve beklentilerini dile getirdi. Tema, yaşadığı son olaylar üzerine muhalefet partilerine çağrıda bulunarak, şeriata karşı çıkılması ve laikliğin savunulması gerektiğini vurguladı

'Yer6' adlı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle 'Diamond Tema' hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

"Peygamberimizle ilgili kullanılan tahrik edici, çirkin ve provokatif ifadeler asla kabul edilemez" diyen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Diamond Tema' için yakalama kararı çıkarıldığını duyurdu.

Gazeteci Nevşin Mengü'nün YouTube programına konuk olan Diamond Tema, "Desteklemesem de CHP'ye oy veren bir seçmen olarak bana sahip çıkmasını bekliyorum. Ancak daha önemlisi, muhalif partilerin şeriata ve gericiliğe karşı net bir tavır alması ve laikliği koruması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

CHP'ye oy verdiğini ancak partiye yönelik eleştirilerini de dile getiren Tema, muhalif partilerin sadece kendisine değil, tüm Türk vatandaşlarının haklarını savunması gerektiğini belirtti.

"Eğer gerçekten muhalifseniz, Atatürkçü ve Cumhuriyetçiyseniz, bu değerleri korumak için mücadele etmelisiniz" diyerek sözlerini sürdürdü.

Diamond Tema'nın açıklamaları şöyle;

''Aslında bu istek değil. Bu olması gereken bir şey. Eğer siz Cumhuriyetçiyseniz Atatürkçüyseniz; Atatürk'ün kurduğu partinin devamıysanız ve muhalifseniz; şeriata karşı, gericiliğe karşı ya da bir Türk vatandaşının durduk yere, bir hadisi okudu diye öldürülmesi, hapse atılması istenmesine karşı konuşmanız gerekir.

Ben son seçimde her ne kadar içten içe desteklemiyor olsam da CHP'ye oy verdim. Onlar için destek yayınları yaptım. Normalde yaptıkları şeyleri beğenmiyor olsam da. Sonuçta iktidara karşı oy verebileceğimiz bir tane parti vardı. Bu insanla eğer gerçekten muhalif ise; eğer gerçekten laikliği, cumhuriyeti, Atatürkçülüğü, Türkiye'yi düşünüyorlarsa burada koruyacakları kişi ben değilim sadece. Adımı söylemeden, bana destek vermeden şeriata karşı laikliği savunabilirler. Yapmaları gereken budur; aksi halde iktidardan farkınız nedir? Neden ordasınız?''

Öne Çıkanlar