Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un evinden alındığı halde 'cadde üzerinde' alındığını yazan sahte tutanak

Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un evinden alındığı halde 'cadde üzerinde' alındığını yazan sahte tutanak
Dönemin Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Kerem Gökay Özay, savcılığa Demirbaş'ın yakalama tutanağının sahte olduğuna dair şikayette bulundu.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin davanın ilk celsesi dördüncü gününde devam etti.

Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş, 30 Aralık 2022 tarihinde işlenen cinayet sonrası tetikçi Eray Özyağcı'yı Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Emre Yüksel ile birlikte İstanbul'a götürdüğü iddiasıyla tutuklu olarak yargılanıyor.

Demirbaş, 31 Aralık 2022 gecesi Ankara'nın Bağlıca Mahallesi'nde gözaltına alındı. İlk çıkan haberlerde, Demirbaş'ın Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığı iddia edilmişti.

Ancak, Ankara Emniyet Müdürlüğünün 31 Aralık 2022 tarihinde saat 23.45'te hazırlanan yakalama tutanağında, Demirbaş'ın Bağlıca Mahallesi Selahattin Eyyübi Caddesi üzerinde bir araçta yakalandığı belirtildi.

ekran-goruntusu-4-7-2024-171145-002.jpeg
Demirbaş'ın sahte olduğu belirtilen yakalanma tutanağı

Gazeteci Alican Uludağ'ın haberine göre Ayhan Bora Kaplan soruşturması ardından görevden alınan ve dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdür Yardımcısı olarak Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında görev yapan Kerem Gökay Öner, Çarşamba günü (3 Temmuz) savcılığa dosyadaki tutanağın sahte olduğuna ilişkin şikayette bulundu.

Öner, Tolgahan Demirbaş'ın Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinden alındığını ancak tutanağa milletvekili Kılavuz'un evi yerine evinin bulunduğu caddeyi yazdıklarını itiraf etti.

Tarih Saat: 31.12.2022 23:30

Cadde-sokak: Selahattin Eyyübi Caddesi üzeri

Şikayet dilekçesinde, Asayiş Şube Müdürü Oben Özay'ın gece yarısına doğru Öner'i cep telefonundan arayarak nerede olduğunu sorduğu ifade edildi. Özay'ın, Öner'e bir konum bilgisi göndereceklerini ve ivedilikle bu konuma intikal etmesini istediği belirtildi. Dilekçede, Özay'ın Sinan Ateş cinayetiyle ilgili olarak yakalamalı bir şahsın olduğunu, kişinin soruşturma aşamasındaki sıfatının henüz netleşmediğini, yakalama işlemini gerçekleştirerek şahsı Asayiş Şube Müdürlüğüne getirmesi yönünde sözlü emir verdiği aktarıldı.

"Oben Özay, Sinan Ateş cinayetini kastederek yakalamalı bir şahsın olduğunu, kişinin soruşturma aşamasındaki sıfatının henüz netleşmediğini, yakalama işlemini gerçekleştirerek şahsı Asayiş Şube Müdürlüğüne getirmesi yönünde sözle emir vermiştir. Müvekkil içinde bulunduğu süreci bırakmasının olası etkilerini anlatmasına rağmen, ne iş yapıyorsa bırakması ve ivedi olarak konuma intikal etmesi emrini yinelemiştir.

Müvekkilimizin kullanmakta olduğu telefon numarasına halihazırda kayıtlı olmayan bir numaradan Whatsapp uygulaması üzerinden konum bilgisi iletilmiştir. Bulunduğu yere yaklaşık 40 dakika uzaklıkta bulunan adrese, süreçte şoförlük görevini ifade eden polis memuru Raşit Buğra Şener ile birlikte konuma doğru yola çıkmıştır."

Öner, Tolgahan Demirbaş'ın kendisinin başında bulunduğu polis ekibi tarafından dönemin MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'un evinde gözaltına alındığını belirterek gözaltı işleminde bulunan dört polisin ifadelerinin tanık olarak ifadelerinin alınmasını ve sahte tutanağı hazırlayan polislerin yargılanmasını istedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar