Davutoğlu'ndan siyasi partilere 'Netanyahu'ya rest' çağrısı: "Hamas liderini Meclis'e davet edelim"

Davutoğlu'ndan siyasi partilere 'Netanyahu'ya rest' çağrısı: "Hamas liderini Meclis'e davet edelim"
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanmasına karşı bir Filistin temsilcisinin Meclis'e çağırılarak konuşma yapması çağrısında bulundu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanması Türkiye'de tepkiyle karşılanmıştı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Lafa gelince tüm dünyaya demokrasi dersi verenler çağımızın Hitler'ini baş tacı edenler utanmıyor. Yüzleri kızarmıyor, adalet yok, hukuk yok, kural yok, merhamet yok" sözleriyle yaşanan duruma tepkisini dile getirmişti.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Erdoğan ve muhalefet partilerine çağrıda bulundu.

Meclis'in Filistin halkının mekanı olduğunu belirten Davutoğlu, "Bir Filistin temsilcisinin mazlum milletlerin duaları ve destekleriyle kurulmuş Gazi Meclisimizin Genel Kurulunda milletimize ve insanlığa hitap etmek üzere davet edelim" dedi.

"Gazi Meclisimiz de Filistin ve Gazze halkının mekanıdır"

Bu konuda öneride bulunacaklarını ifade eden Davutoğlu'nun paylaşımı şöyle:

Sayın Cumhurbaşkanı başta olmak üzere bütün parti liderlerine çağrıda bulunuyorum.

Amerikan Kongresi soykırımcı Netanyahu’nun mekanıysa, duasını ve desteğini aldığı mazlum milletlere sömürgeciliğe karşı mücadelede ilham olmuş İstiklal Savaşımızın karargâhı olan Gazi Meclisimiz de mazlum Filistin ve Gazze halkının mekanıdır.

Dört Cumhurbaşkanımızın (Atatürk, İnönü, Gürsel ve Sunay) bölgemizdeki bugünkü sorunların müsebbibi olan sömürgeci emperyalizme karşı savunduğu Gazze cephesindeki şehitlerimizin hatırasına ve Gazze’de dokuz aydır katledilen masumların sesi olmak üzere İsmail Heniyye ya da Gazzelilerin tayin edeceği bir Filistin temsilcisinin mazlum milletlerin duaları ve destekleriyle kurulmuş Gazi Meclisimizin Genel Kurulunda milletimize ve insanlığa hitap etmek üzere davet edelim.

"Karamollaoğlu ile birlikte davete hazırız"

Yarın grubumuz bu konuda bir özel gündem önerisinde bulunacaktır.

Bu çağrımıza hükümet kanadından ve diğer partilerden olumlu cevap gelmezse böylesi bir hitap için İsmail Heniyye ya da Gazzeyi temsilen bir Filistinli kardeşimizi ortak grup toplantımıza hitap etmek üzere Sayın Temel Karamollaoğlu ile birlikte davet etmeye hazırız."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar