Erdoğan'dan Bahçeli'nin çağrısı sonrası ilk açıklama: Tarihi fırsat penceresi

Erdoğan'dan Bahçeli'nin çağrısı sonrası ilk açıklama: Tarihi fırsat penceresi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Öcalan'a çağrısı sonrası yaptığı konuşmada,"Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini umut ediyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş AKP İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan burada Fetullahçı çetenin lideri (FETÖ) Fetullah Gülen'in ölümünden, İsrail'in Ortadoğu'da yürüttüğü savaşa kadar değerlendirmelerde bulundu.

"Sağlık alanında 22 yılda devrim yaptık" diyen Erdoğan, 'Yenidoğan çetesi'nden söz etti. Türk Tabipleri Birliği, muhalefet partileri ve 'muhalif basını' eleştirdi. Sağlık sistemine sağlık çalışanlarına eleştirilmesini 'şuursuzluk' olarak değerlendirdi

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle;

'FETÖ'cü sırtlanların ensesinde olacağız'

FETÖ lideri Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin konuşan Erdoğan şunları söyledi:

"FETÖ’cü sırtlan sürüsünün ensesinde olacağız. Baş hainin ölümüyle şehit ailelerinin yüreği biraz olsun soğumuş, gazilerimiz biraz olsun teselli bulmuş, Türkiye’ye ihanet edenlerin akıbetlerinin ne olacağı böylece görülmüş oldu."

"AKP'nin sendelemesini dört gözle bekleyen şer odaklarının olduğunu biliyoruz, bunlara umdukları fırsatı vermeyeceğiz, sandığın ufukta görülmediği önümüzdeki üç buçuk yılı ülkemiz içn bir icraat seferberliğine dönüştürmenin çabasındayız.

İsrail savaşı değerlendirmesi

İsrail'in Ortadoğu'da açtığı savaşa dönük konuşan Erdoğan birlik mesajları vererek şunları söyledi:

"Türkiye ortak paydasında 85 milyon olarak bir araya gelelim istiyoruz. Yıllardır meşrep köken ve ideoloji üzerinden milletimizin arasına nefret tohumları saçanlarının şaibeli bir kurultay süreciyle de olasa bir kenara atılamasını Türkiye'nin birlik ve dirliği açısından değerli bir kazanımdır. Coğrafyamızın içinde bulunduğu tehlikeli konjektür siyasetçileri ağır başlı davranmaya teşvik etmektedir.Bu iklimin baltalanmasına izin vermeyeceğiz.

'Tarihi fırsat değerlendirilmelidir'

Türkiye'nin geleceğinde terörün karanlık gölgesine yer olamadığını herkesin idrak etmesini bekliyoruz. Bu doğrultuda Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini umut ediyoruz. Devlet millete hizmet içindir. Devletin görevi vatandaşına imkanalar dahilinde en iyi hizmeti sunmaktır Zaafiyeti olan devlet vazifesini hakkıyla yerine getiremiyor demektir."

'Sağlık alanında devrim yaptık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan son yaşanan 'yenidoğan çetesi' gelişmelerin ardından sağlık alanı değerlendirmesi yaptı:

"Sağlık alanında kötü bir Türkiye tablosu devralmıştık. hastane bulunsa doktor bulunmuyor, doktor bulunsa ilaç bulunmuyordu. Yaşı 40'ın üzerinde olan kardeşlerim Eski Türkiye'nin sağlık sisteminin nasıl bir sorunlar yumağını gayet net hatırlamaktadır. Son 22 yılda bu alanda tam anlamıyla bir devrim gerçekleştirdik. Pek çok başlıkta ilave ücret ödemeden vatandaşların hizmet almasının önünü açtık. Bu yolda ilk amacımız ister devlet ister özel hastane olsun milletimize en iyi sağlık hizmetinin sağlanmasıydı.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: Hakaretlerini iade ediyorum

Vatandaşa hizmet konusunda esamesi okunmayaların karalamada en ön safta yer almasını milletin ferasetine havale ediyorum. Bürokratik kariyerinde SSK'yi batırmak dışında hiçbir başarısı olmayan çapsızın sosyal medyadan savurduğu hakaretleri kendisine aynen iade ediyorum.

'Sistemimizin hedef alınması şuursuzluktur'

'Yenidoğan Çetesi'ne ilişkin konuşan Erdoğan şunları söyledi:

Bu çete operasyonu ülke gündemine yeni gelse de soruşturma tarihi bir buçuk yıla uzanıyor. Şikayetler üzerine Sağlık Bakanlığımız ve İstanbul İl Sağlık Müdürümüz hemen harekete geçiyor. Titiz soruşturma neticesinde elebaşları tutuklandı. Sorumluların hepsi ile ilgili adli işlemlerin hepsi yapılıyor. Hal böyleyken muhalefetin ve muhalif medyanın Türk ordusuna 'kimyasal silah kullanıldı' diyerek iftira eden Türk Tabipleri Birliği ile el ele verip topyekun sistemimizi ve çalışanlarımızı hedef alması, ülkemiz basını adına şuursuzluktur"

Ayrıntılar geliyor...

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar