Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıldönümü'nde konuştu: Kıbrıs'ta federal bir çözüm mümkün değil

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıldönümü'nde konuştu. Rum kesiminin adayı paylaşma niyeti olmadığına değinen Erdoğan, iki devletli çözüme vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 50. Yıldönümü'nde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına Bülent Ecevit, Necmettin Erbakan ve Alparslan Türkeş'i anarak başladı. Erdoğan, adada iki devletli çözümün hakim olması gerektiğini vurgulayarak, federal bir çözümün kabul edilemez olduğuna dikkat çekti.

Erdoğan, KKTC ile iktisadi ve mali anlaşmaların devam edeceğine vurgu yaparak, "Temmuz ayı itibarıyla artık KKTC vatandaşı öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücreti bakımından T.C. vatandaşı öğrencilerle aynı esaslara tabi olmasını kararlaştırdık." ifadelerini kullandı.

Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel'in tören sırasında uzun uzun konuştuğu ve yüzlerinin güldüğü kameralara yansıdı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Kıbrıs Barış Harekatı'nın mimarları olan Bülent Ecevit'i, Necmettin Erbakan'ı, Alparslan Türkeş ile diğer devlet ve siyaset adamlarımızı rahmetle anıyorum.

Kuzey Kıbrıs bizim gözbebeğimizdir, canımızdan bir parçadır.

Burası bize sadece şehitlerimizin değil, kahraman ecdadımızın da emanetidir.

İktidar muhalefet ayrımı olmadan bugün burada bulunmamız Türkiye'nin Kıbrıs davasına verdiği önemin göstergesidir. Siyasi parti liderlerine de teşekkür ediyorum. Milli meselelerde ortaya koyduğumuz ortak dayanışma tablosunu inşallah güçlendirerek devam ettireceğiz.

Rumlar, Kıbrıs Türk'ü ile adanın refahını paylaşmamakta diretiyor.

Miçotakis'e Güney'den 'sataşma yapma' dedik

Adanın güneyinde ise kendilerini Kıbrıs adasının tek hakimi gören şımarık zihniyet var. Rum lider EOKA teröristlerini anma törenlerine katılıyor, Kıbrıs Türk'ü kardeşlerimiz Güney'e geçtiklerine saldırıya uğruyor, Güney'deki camiler kundaklanıyor. İşte geçenlerde Yunanistan Savunma Bakanı akla ziyan açıklamalar yaptı. Sayın Miçotakis'le yurt dışında bir araya geldik, kendilerine 'Ayın 20'sinde biz KKTC'deyiz, duydum ki sen de Güney'desin, herhalde bizlere sataşma yapmazsın' dedim. Böyle bir şey düşünmediğini söyledi. 'Düşünmüyorsan mesele yok' dedik, yola devam.

Aynı suda iki kez yıkanılmaz

Bölgede devam eden çatışmalar karşısında tüm adanın güvenliğini tehdit etme riski olan son derece sorumsuz adımlar atılıyor. Aynı suda iki kez yıkanılmaz. Adadaki gerçekleri görmezden gelerek hiçbir yere varılmaz. Kıbrıs'ta federal bir çözümün mümkün olmadığına inanıyoruz. Müzakerelere yıllar önce İsviçre'de bıraktığımız yerden devam edelim demenin kimseye faydası yoktur. Biz Kıbrıs'ta kalıcı barışı ve çözümü sağlamaya hazırız. Çözüm yolunda uzatılan hiçbir eli havada bırakmayız.

KKTC'Lİ öğrencilere müjde

Temmuz ayı itibarıyla artık KKTC vatandaşı öğrencilerin katkı payı ve öğrenim ücreti bakımından T.C. vatandaşı öğrencilerle aynı esaslara tabi olmasını kararlaştırdık.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar