CHP'li Günaydın Meclis gündemine taşıdı: Domuz eti satan köfteciyi kim koruyor?

CHP'li Günaydın Meclis gündemine taşıdı: Domuz eti satan köfteciyi kim koruyor?
CHP'li Gökhan Günaydın, ürünlerinde domuz eti çıkan ancak adı açıklanmayan restoran zincirini Meclis gündemine taşıyarak "Diğerler firmaların adı açıklanıren bu firmanın adı neden açıklanmadı?" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yapılan denetimler ile Türkiye’de birçok restoranda taklit ve tağşiş ürünlerin müşterilere sunulduğu ortaya çıktı.

Bakanlığın raporundan sonra Türkiye genelinde şubesi olan bir köfte restoranı zincirinin de domuz eti kullandığı iddia edilmişti.

Söz konusu iddiaların odağındaki köfte firmasının yürütmeyi durdurma kararı alarak isminin açıklanmasını engellemesi de akıllarda soru işaretleri oluşturdu.

CHP İstanbul Milletvekili Gökhan Günaydın söz konusu iddiaları Meclis'e taşıdı.

Günaydın, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye'nin çok önemli bir firmasında domuz eti bulundu. Diğer firmalar açıklandı bu firmalar açıklanamıyor. Neymiş? Yürütmeyi durdurma kararı almış. Diğerleri alamamış da bu niye almış? Bu karar doğrultusunda biz her gün bilmeden o köfteciden içinde ne olduğunu bilmediğimiz köfteleri yemek zorunda mıyız? Tarımı çökerttiniz gıda politikası da yerlerde sürünüyor."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar