Kurultay öncesi CHP’li 55 il başkanı Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı; Samsun'dan itiraz geldi

Kurultay öncesi CHP’li 55 il başkanı Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı; Samsun'dan itiraz geldi
Hafta sonu yapılacak kurultay öncesinde CHP’li 55 il başkanı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini duyurdu.Ankara'da 4-5 Kasım’da düzenlenecek 38. Olağan Kurultay öncesinde 55 il başkanı CHP Genel Başkanı Kemal...

Hafta sonu yapılacak kurultay öncesinde CHP’li 55 il başkanı, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini duyurdu.

Ankara'da 4-5 Kasım’da düzenlenecek 38. Olağan Kurultay öncesinde 55 il başkanı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıkladı.

CHP Genel Merkezi'nde 55 İl başkanı adına açıklama yapan CHP Ankara İl Başkanı Ümit ErkolCHP 38. Kurultayı’nda örgütlerimizde başlayan yenilenme sürecini devam ettireceğine inandığımız, CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldık. Toplanan imzalar ve yapılan görüşmeler neticesinde yaklaşık 900 delegenin desteğini aldığını ve Sayın Genel Başkan’ın yeniden seçileceğini görüyoruz” dedi.

11 Yüksek Disiplin Kurulu üyesi, 16 milletvekili olmayan Parti Meclisi üyesi, 95 milletvekilinin Kılıçdaroğlu’na destek açıklamasından sonra 774 Kurultay delegesinden oluşan 55 ilin il başkanları ile beraber Erzurum’dan 8, Kars’tan 4, Karaman’dan 2 ve Samsun’dan 5 delegenin imzaladığı ortak bildiri metninde şöyle denildi:

CHP 38. Kurultayı'nın CHP geleneklerine uygun olarak demokratik bir yarışa sahne olacağına, önce yerel seçimlerde daha sonra genel seçimlerde partimizi iktidara taşıyacak yenilenmiş yönetimini oluşturacağına inancımız tamdır. Örgütlerimizde mahalleden başlayan ilçe ve il örgütlerinde devam eden yenilenme sürecinin Sayın Genel Başkan liderliğinde kesintisiz devam edeceğine inanıyoruz.

Tüzük kurultayı 1 Aralık’ta yapılacak

Tüzük kurultayı ile ilgili de bilgi verilen açıklamada tüzük kurultayının 1 Aralık'a sarkabileceği belirtildi.

"Samsun için yazılanlar doğru değil"

Bu arada CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, X hesabından Samsun delegeleriyle ilgili bilginin doğru olmadığını, "18 Kurultay delegemiz var ve imza veren olmamıştır" paylaşımını yaptı.



Öne Çıkanlar