Belediyeden çiftçilere tam destek: Makine de satması da bizden ürünler sizden

Belediyeden çiftçilere tam destek: Makine de satması da bizden ürünler sizden
İzmir Güzelbahçe Belediyesi köylü üreticilere destek açıklaması yaptı. Belediye Başkanı Günay, üretici kadınlara makinaları teslim etti. Günay, "Siz üreteceksiniz biz sizden alıp satacağız. Makine bizden, ürünler sizden, satması da bizden” diye konuştu.

Güzelbahçe Belediyesi, özellikle köylerde yaşayan kadınların hayatını kolaylaştırmak için salça ve üzüm sıkma makinaları aldı. Bu amaçla Payamlı Köyü'ne giden Belediye Başkanı Mustafa Günay, makinaları kadınlara teslim etti.

2ca65336-cc54-4543-82e1-66f6076e487f-w.webp

"Siz üreteceksiniz biz alacağız"

Konuşmasında, köylü kadınların üretim yaparak ekonomilerine katkı sağlamalarını vurgulayan Günay, şunları söyledi: "Bu işin hakkından siz gelirsiniz. Siz üreteceksiniz, biz sizden alıp satacağız. Makine bizden, ürünler sizden, satışı da bizden olacak."

Başkan Günay, talebin köylerden gelmesi üzerine hızla harekete geçtiklerini belirtti ve projeyi hayata geçirmek için meclis üyeleriyle birlikte çalıştıklarını ifade etti. Köylülerin bu makineleri kullanarak üretim yapabileceklerini ve belediyenin bu süreçte destek olmaya devam edeceğini söyledi. Güzelbahçeli vatandaşlardan gelen taleplere de açık olduklarını ve ihtiyaç duyulan her alanda destek sunacaklarını vurguladı.

2accad77-ab90-4e18-8606-7966acb0766b-w.webp

"Üreten de yöneten de siz olacaksınız"

Başkan Günay, son olarak, "Üreten sizlersiniz, yöneten de sizler olacaksınız. Siz üretin, biz ürettiklerinizi sizden alıp pazarlayıp satalım" diyerek, toplulukların kendi kaynaklarını kullanarak ekonomik olarak güçlenmelerini sağlamaya yönelik kararlılıklarını ortaya koydu.

Kaynak:ANKA

Öne Çıkanlar