Ayşe Ateş'ten Yeni Akit'in MİT TIR'ları haberine tepki: Çukurdan yükselen sesler, nefesinizi boşa tüketmeyin

Ayşe Ateş'ten Yeni Akit'in MİT TIR'ları haberine tepki: Çukurdan yükselen sesler, nefesinizi boşa tüketmeyin
Öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Yeni Akit'in FETÖ suçlamalarına geçmişte Devlet Bahçeli'nin, İsmet Büyükataman'ın ve Semih Yalçın'ın söyledikleriyle yanıt verdi.

Sinan Ateş'in MİT TIR’ları ile ilgili geçmişte attığı bir tweetini FETÖ'ye destek diye vermesine Ayşe Ateş MHP'li isimlerin söyledikleriyle cevap verdi.

Sinan Ateş, “TIR'da Türkmenlere götürülen yardım varmış. BM raporunda, Türkiye'nin Suriye'deki terörist oluşumlara 49 ton silah sattığı yazmıyor mu?” ifadelerini kullanmıştı.

Ayşe Ateş, aynı dönemde MHP üst yönetiminin "MİT TIR'ları" konusunda hangi açıklamaları yaptığını paylaştı:

Devlet Bahçeli: AKP, silah kaçakçılarının aparatı hâline gelmiştir

"Hükümetin 'hangi yasal ve ahlaki mazeretlere dayanarak silah sevkiyatı yaptığını' sorgulayan Bahçeli'nin, 'MİT tırlarıyla ilgili medyada çıkan haberler Türkiye'nin ne hallere düşürüldüğünü ispat etmektedir. Tırlarda ilaç olduğunu söylediler. Demokratik ve medeni bir ülkede MİT tırlarıyla ilgili yaşanan benzeri bir felaket tablosundan sonra hiçbir hükümet ayakta kalamayacaktır.
AKP silah kaçakçılarının aparatı haline gelmiştir. Erdoğan, Türkiye'yi böyle bir açmaz ve çukura nasıl sürüklemiştir? Hükümet komşu coğrafyalardaki kanlı boğuşmaya hangi yasal ve ahlaki mazeretlere dayanarak silah sevkiyatı yapmıştır? Erdoğan hangi yetkiyle eli kanlı gruplara silah sevkiyatı yapmış, ne gibi çıkarlar elde etmiştir?
' ifadelerini kullandığı ortaya çıktı."

Semih Yalçın: Erdoğan, vatana ihanetten yargılanacak

gss9x-ywaaezbe7.jpg

İsmet Büyükataman: Örgütü âdeta her anlamda destekleyerek koskoca Türkiye Cumhuriyeti devletini uluslararası planda zor durumda bıraktınız.

Son günlerde yeniden gündeme gelen Adana'da durdurulan MİT TIR'ları konusuna Büyükataman, şöyle devam etti: "Son yaşanan rezalete bir bakın. MİT TIR'larının kime hizmet ettiğine dair gerçek ortadayken hala utanmadan, sıkılmadan bu TIR'larda Türkmen soydaşlarımıza giden gıda yardımlarından söz ediyorsunuz. Komşu ülkede yaşanan bir iç çatışmada taraf olarak bir örgütü adeta her anlamda destekleyerek koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devletini uluslararası planda zor durumda bıraktınız. Tarihin hiçbir döneminde olmadığı bir şekilde sayenizde Türkiye Cumhuriyeti Devleti itibar kaybediyor, kan kaybediyor, mevzi kaybediyor."

Ayşe Ateş ise Sinan Ateş'e itibar suikastı yapmak için iyi dibe battıklarını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Çukurdan yükselen sesler! Sinan'a itibar suikastı yapacağız diye iyice dibe batıyorsunuz. Yapmayın, daha fazla rezil olmayın. Ne Sinan'dan ne de benden FETÖ'cü çıkar. Sinan ömrünün son anına dek MHP çizgisinden çıkmadı. Nefesinizi boşa tüketmeyin."

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar