Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in MHP'nin talimatıyla saldırılar düzenlediğini anlattı: O dönem kimlere saldırı düzenlendi?

Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in MHP'nin talimatıyla saldırılar düzenlediğini anlattı: O dönem kimlere saldırı düzenlendi?
Sinan Ateş cinayeti davasında ifade veren Ayşe Ateş, Sinan Ateş'in MHP'nin talimatıyla saldırılar düzenlediğini söyledi. Ateş ifadesinde, "Evet Sinan Ateş birilerini dövdürdü" dedi.

Sinan Ateş cinayeti duruşmasının dördüncü gününde müşteki Ayşe Ateş, Saniye Ateş ve Selma Ateş ifade verdi.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ifadesinde Sinan Ateş'in zamanında bazı isimlere MHP'nin talimatıyla saldırı düzenlediğini dile getirdi.

Ayşe Ateş, "Sinan Ateş zamanında gazetecileri dövdürdü dediniz. Evet Sinan Ateş birilerini dövdürdü. Ben sana bunlar yakışmıyor dedim. Sinan bana “Ayşe ben MHP’den gelen talimatları yerine getirtiyorum eğer yapmazsam bana da ceza keserler” dedi. Sonra Sinan apar topar Ülkü ocakları başkanlığından alındı. Belki istenilenleri yerine getirmedi" ifadelerini kullandı.

Ülkü Ocakları'nda yönetici olduğu sıralarda Sabahattin Önkibar, Yavuz Selim Demirağ, Levent Gültekin, Selçuk Özdağ, Orhan Uğuroğlu, Afşin Hatipoğlu, Murat İde gibi isimler saldırıya uğramıştı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ evinin önünde üç kişinin saldırısına uğramış ve ağır yaralanmıştı. Saldırganlar o dönem Millet İttifakı ile hareket eden Gelecek Partisi’ne ve Selçuk Özdağ’a kızgınlıkları olduğunu, bunu dile getirirken tartışma çıktığını söylemiş ve “saldırı planlı değildi” demişlerdi.

Selçuk Özdağ'a saldıranlarla ilgili konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın saldırıya ilişkin, "Bu hareketin delisi çoktur. Talimat falan dinlemezler..." ifadelerini kullanmıştı.

Saldırganların olay yerine gelirken kullandıkları aracı kiraladığı belirlenen Ülkü Ocakları Ankara İl Başkan Yardımcısı Suat Yılmazzobu, Sinan Ateş cinayetinde de ortaya çıktı.

Savcılık soruşturmasında olayın bir numaralı azmettiricilerinden sayılan Tolgahan Demirbaş’ın Suat Yılmazzobu ile ilişkisi ortaya çıkarıldı.

Tolgahan Demirbaş, Sinan Ateş’i takip ederken Suat Yılmazzobu’dan, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in kimlik, ikametgah ve telefon bilgilerini istedi.

Yılmazzobu da o bilgileri Tolgahan Demirbaş’a iletti. Yılmazzobu ise Ateş cinayeti iddianamesinde adı geçmesine rağmen henüz ifade vermedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar