Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını paylaştı: Kızlarım rahat uyudu

Ayşe Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin detaylarını paylaştı: Kızlarım rahat uyudu
Suikast ile yaşamını yitiren Sinan Ateş'in eşi ve kızları Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Görüşmenin detaylarını Ayşe Ateş paylaştı.

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin eşi Ayşe Ateş uzun zamandır Cumhurbaşkanına sesleniyordu.

Dün CHP Genel Başkanı ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayşe Ateş, kızları Banuçiçek ve Bengisu ile Beştepe'de buluştu.

Ayşe Ateş görüşmede çekilen fotoğrafı şu not ile paylaştı:

“Eğer dilinizi eğip büker, gerçeği olduğu gibi söylemekten çekinir veya büsbütün ondan yüz çevirirseniz, başınıza geleceği siz düşünün! Zira Allah, yaptığınız her şeyden hakkıyla haberdardır.”

Ateş'in paylaştığı bilgilere göre görüşmede şunlar konuşuldu:

Görüşme esnasında, Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş ve kendisi hakkımda ortaya atılan "FETÖ’cü ima, iddia ve ithamlarının" ihbar kabul edilerek kapsamlı bir güvenlik soruşturmasına dönüştürülmesi ve soruşturma sonucunun kamuoyu ile paylaşılması talep etti.

Ayrıca Ateş, eşinin ölümü öncesi ve sonrası yöneltilen tehditlerin de araştırılmasını ve dosya haline getirilmesini istediğini açıkladı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu kapsamda Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a konuyla ilgilenilmesi, bu kişiler hakkında işlem yapılması için ivedilikle harekete geçilmesi talimatı verdi.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın beni ve kızlarımı makamına kabul edip dinlemiş olması bizim için büyük anlamlar ihtiva ediyor. Aziz milletimizin vicdan sahibi fertleriyle birlikte devletimizin de yanımızda olduğunu görmek sürekli ölüm korkusuyla yaşayan kızlarımın gönlünü bir nebze olsun ferahlatırken bana da yürüttüğüm adalet mücadelesinde güç verdi.

Kızlarım dün gece rahat uyudular. Ben rahat uyudum. Öyle ki küçük kızım Banuçiçek uzun zaman sonra ilk defa odasında tek başına uyumak istedi.

Sayın Cumhurbaşkanı’mızın beni ve kızlarımı kabulü bir başarı yahut kazanılmış bir zafer değildir. Çünkü bize göre gerçek başarı adalet tesis edildiğinde, gerçek zafer ise bütün azmettiricilerin ve faillerin bileğine kelepçe takıldığında elde edilecektir. Şüphesiz ki bu zafer de başarı da aziz milletimizin adalete inanan vicdan sahibi insanlarına ait olacaktır. Bu yolun sonunda “Ne sağ ne sol, yalnızca adalet!” diyenler kazanacaktır.

resim-2024-06-12-123347600.png

Öne Çıkanlar