AKP'li Türkeş'ten Kavala mesajı: AK Parti hukukun tecelli etmesini isteyen siyasetçiler ile dolu

AKP'li Türkeş'ten Kavala mesajı: AK Parti hukukun tecelli etmesini isteyen siyasetçiler ile dolu
AKP’li Tuğrul Türkeş Gezi Parkı tutukluları ve Osman Kavala hakkında AKP içine dair açıklama yayınladı

AKP’li Tuğrul Türkeş, partisinin içine ve kamuoyunda son günlerde Erdoğan-Özel görüşmesi ile başlayan normalleşme tartışmaları çerçevesinde Osman Kavala’nın durumuna ilişkin bir açıklama yayınladı.

Türkeş, X’te yaptığı açıklamada AKP’de duruma ilişkin iki farklı görüşün olmadığı, Gezi Parkı tutukluları için de olsa AKP içinde hukukun tecelli etmesini isteyen siyasetçiler olduğu açıklamasını yaptı.

Türkeş yaptığı açıklamada “Benim bilebildiğim kadarı ile Ak Parti; Hukukun tecelli etmesini isteyen siyasetçiler ile doludur. Gölgeden yumruk atmaya çalışanlar ise ya kripto kalıntılar veya ücretle çalışanlardır” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın tamamı şöyle:

"Bildiğim kadarı ile; Ak Parti' de iki görüş yok!

Dolayısı ile çelişki de yok.

Bir süredir sosyal medyada ismim de zikredilerek atıfta bulunulan Gezi parkı ve 1 numaralı sanığı hakkında yazılan hatta yazdırılan hikâyelerde (story) bu konunun Ak Partiyi böldüğü iddia edilmekte ve olayın bir tarafı diye şahsım işaret edilirken diğer taraf diye seslendirilen noktada faili gayrimuayyen bir takım beyanlardan bahsedilmektedir.

Benim bilebildiğim kadarı ile Ak Parti; Hukukun tecelli etmesini isteyen siyasetçiler ile doludur. Gölgeden yumruk atmaya çalışanlar ise ya kripto kalıntılar veya ücretle çalışanlardır.

Bunların görüşleri şayan-ı itimat değildir.

Geçmişi gölgeli tipler yarın eski fikirlerimize rücu ettik deseler veya daha iyi şartlarda bir danışmanlık buldum deseler ne söyleyeceksiniz ??

Bizler ise bir ömür aynı görüşleri savunmuş, davasına her halükarda ve her yerde ve de her şartta sahip çıkan, gün ışığında tartışabilen dava insanlarıyız.

İnanmıyorsanız gölgesine sığındığınız kurum ve cemaatlerden açığa çıkın.

Neye karşı çıktığınız daha net anlaşılır.

1-Bu davanın hukuk sistemimiz içerisinde dış etkilerden münezzeh görülmesine veya hukuki sürecin objektif delillerle yürütülmesine neden karşı çıkıyorsunuz?

2- İtirazınız bir tek bu dava için mi geçerlidir? Yoksa bilemediğimiz bu tip başka itirazlarınız da mevcut mudur?

3- Konuya hangi ideolojik saikle veya güvenlik gerekçesi ile karşısınız?

4- Savunmaya mı itiraz ediyorsunuz? Savunmayı kimin yaptığına mı itiraz ediyorsunuz?

5- Bildiğimiz bir karşı fikriniz olmadığına göre bu güne kadarki savunmadan hoşnut muydunuz?

6- Dilekçelerdeki hukuk mantığı size de cazip gelse Türkiye'nin önüne taş gibi konan bu davanın elbirliği ile kaldırılmasına katkı sağlar mısınız?

7-Konuyu kamuoyunun dikkatine getiren gazeteciler hemşehriniz çıkarsa (tesadüfen) yazdıklarını daha ön yargısız değerlendirecek misiniz?

Dikkat ederseniz ben daha işin hukuki kısmı ile alakalı yoruma girmedim.

Onları da tartışalım. Gün ışığında!!"

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar