AKP'li Turan'ın Arabistan'da Filistin kefiyesi taşıdığı için gözaltına alındığı ortaya çıktı

AKP'li Turan'ın Arabistan'da Filistin kefiyesi taşıdığı için gözaltına alındığı ortaya çıktı
AKP'li Hasan Turan, hac ibadeti için Suudi Arabistan'da Filistin kefiyesi taşıdığı için gözaltına alındı

AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan, hac ibadeti için Suudi Arabistan'a gittiği sırada Kabe'de Filistin'e destek amacıyla taşıdığı kefiye yüzünden Suudi güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

AKP Eski milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Turan'ın Kabe'de ibadet ederken kefiyesinin zorla alınmasını ve ardından gözaltına alınmasını kınadı.

gqybiimxqaabtss.jpg

Çamlı, "TBMM'de birlikte görev yaptığım değerli arkadaşım aynı zamanda da Parlementolar arası Filistin Dostluk Gurbu başkanı olan İstanbul Milletvekili Hasan Turan kardeşimizin Hac ziyareti esnasında Beytullah'ta, emin mekan olan Kabe'de tavaf yaparken boynunda taşıdığı Kefiye'nin zorla alınması ve dahası arkadaşımıza gözaltı yapılmasına bir Müslüman olarak üzüldüm..! Filistin'de çoğu bebek 50000 insanın katledildiği ve asrın zulmünün yaşandığı bir süreçte, bir kısım güvenlik görevlilerinin bu tip nobran, üzücü yaklaşımları ihtiyacımız olan birlik ve beraberliğimize asla engel olamayacaktır..!" dedi.

Turan'dan her hangi bir açıklama gelmezken olayın 5 gün önce gerçekleştiği ortaya çıktı. Turan daha sonra Türkiye'ye dönüp parlamentoda çalışmalarına başladı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar