AKOM'dan uyarı: İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış için hazırlıklı olun!

AKOM'dan uyarı: İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış için hazırlıklı olun!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet İşleri Dairesi Başkanlığı AKOM, İstanbul için cumartesi günü saat 17.00’ye kadar aralıklarla devam edecek sağanak ve gök gürültülü yağmur uyarısı yaptı.

AKOM'un açıklamasına göre, akşam saatlerinden itibaren il genelinde etkili olması beklenen yağışlar, yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak şeklinde görülecek. Yağış miktarının yerel olarak 15-35 kg/m² arasında değişmesi tahmin ediliyor.

Güne 19°C civarında başlayan hava sıcaklıkları, Çatalca ve Silivri’nin kuzey bölgelerinde kısa süreli kuvvetli sağanak yağmurlarla devam ederken, diğer bölgelerde parçalı bulutlu bir hava hakim. Ancak akşam saatlerinden itibaren yağışların il genelinde etkisini artırması bekleniyor.

Şehir merkezinde kuvvetli, Karadeniz kıyısında ise çok kuvvetli yağışların görülmesi öngörülüyor. Cumartesi akşamına kadar şehir merkezindeki yağış miktarının 20-40 kg/m², Karadeniz kıyısındaki kuzey bölgelerde ise 40-70 kg/m² arasında olması bekleniyor. Hava sıcaklıklarının 20-23°C aralığında seyredeceği öngörülüyor.

AKOM, sonbahar mevsiminde kara ile deniz suyu sıcaklık farkının yağışların şiddetini artırabileceğini, bu durumun sel ve taşkın riskini beraberinde getirebileceğini belirtti.

Ayrıca, deniz suyu ile hava sıcaklığının aralık ayına kadar dengeye geleceği ve sonbahar yağmurlarının devam etmesinin beklendiği kaydedildi.

Hava sıcaklıklarının 21 Eylül’e kadar mevsim normallerinin 1-3°C altında, 22-30 Eylül tarihleri arasında ise mevsim normallerinin 1-3°C üzerinde seyretmesi öngörülüyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar