Ailesi YPG'den kaçırıp Türkiye'ye gönderdi: Irkçı saldırının hedefi oldu

Ailesi YPG'den kaçırıp Türkiye'ye gönderdi: Irkçı saldırının hedefi oldu
Antalya Serik’te öldürülen 17 yaşındaki Ahmet El Naif’in Türkiye’ye gelme nedeni, olayın trajik boyutunu daha da arttırdı. El Naif’in, Deyrizor’da yaşayan ailesi, El Naif’i YPG’nin zorla “askere almaması” için Türkiye’ye göndermiş.

Suriyelilere karşı saldırı dalgasının neticesinde önceki gün (2 Temmuz) 17 yaşındaki Suriyeli Ahmet Handan El Naif, Antalya Serik’te uğradığı bıçaklı saldırı sonucu öldürülmüştü.

El Naif’in Türkiye’ye geliş nedeni ve öldürüldüğü saldırıyla ilgili detaylara ulaştık.

“YPG askeri” olmamak için Türkiye’ye gelmiş

Serbestiyet'ten Onur Erkan'ın haberine göre, 2007 doğumlu El Naif, Suriye'nin kuzeyindeki PYD/YPG kontrolündeki Deyrizor'da yaşayan bir Arap ailesinin çocuğuydu. Ailesi, El Naif'in YPG tarafından zorla askere alınmasını engellemek için onu Türkiye'ye gönderdi. 2022'nin sonlarında Türkiye'ye gelen El Naif, Antalya Serik'te mevsimlik tarım işçisi olarak çalışıyordu ve Deyrizorlu 7 arkadaşıyla birlikte yaşıyordu.

2 Temmuz Salı günü öğle saatlerinde, mahallede 30-40 kişilik bir grup "Suriyelileri istemiyoruz" diye sloganlar atarak El Naif'in evine yöneldi. Saldırganlar, evde bulunan El Naif ve arkadaşlarına saldırdı. El Naif, evden kaçtı ancak dışarıdaki kalabalığın saldırısına uğradı ve arka sokağa kaçarken motosikletle önünü kesen 18 yaş altındaki üç saldırgan tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Saldırganların isimleri R.Ö. (17), Y.Y. (15) ve İ.A. (17) olarak belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar