Adana'da metruk binadaki cinayetin sanığı: Kardeşinin katilinin ağabeyini öldürdü

Adana'da metruk binadaki cinayetin sanığı: Kardeşinin katilinin ağabeyini öldürdü
Adana'da metruk binada cesedi bulunan Aşkın Kaya’yı ‘kan gütme saikiyle’ öldürdüğü suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Saydam, savunmasında cinayet iddialarını reddederek, “Mahalleye esrar almaya gittim" dedi.

Yüreğir ilçesi Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde, 5 Eylül 2023 tarihinde Aşkın Kaya’nın metruk bir binada tabancayla vurularak öldürülmüş cesedi bulundu. Polis, Kaya’nın kardeşi Emrah Kaya’nın, 8 Haziran 2022’de arkadaşı Kadir Tunç’un Muhammet Saydam’ı öldürmesi olayına karıştığı gerekçesiyle tutuklanmış olduğunu belirledi. Bu nedenle Aşkın Kaya’nın öldürülmüş olabileceğini değerlendiren polis, bin saatlik kamera görüntüsünü inceledi ve Saydam’ın ağabeyi Yasin Saydam’ın olay yerinde olduğunu tespit etti. Yasin Saydam, Kocaeli’ye kaçarken yakalandı ve cinayet şüphelisi olarak tutuklandı; ona yardım eden diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

73417-1.jpg

Sanıklar hakkında ‘kan gütme saikiyle öldürme ve yardım etme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın duruşmasında tutuklu sanık Yasin Saydam ve tutuksuz sanıklar ile müştekiler hazır bulundu.

Yasin Saydam, suçlamaları reddederek, öldürülen Aşkın Kaya ve ağabeyi Emrah ile husumeti olmadığını söyledi. Kardeşi Muhammet Saydam’ın Kadir Tunç tarafından öldürülmesi üzerine kin gütmediğini belirten Saydam, olay günü Adana’ya bir düğün için geldiğini ve düğün sonrası Gebze’ye döndüğünü, esrar almak için mahalleye gittiğini ifade etti.

Aşkın Kaya’nın ablası Nuran Durdu, sanıklardan şikayetçi olduklarını ve olayın kasıtlı ve planlı olduğunu düşündüklerini belirterek, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Olay günü sanık Yasin Saydam’ı taksiyle taşıyan şoför Ö.Ö., sanıklardan Mehmet Şirin’in kendisini çağırdığını, Saydam’ın taksiden indiğini ve 20 dakika sonra kıyafeti değişmiş ve telaşlı halde geri geldiğini ifade etti.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi ve eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar