Adalet Bakanı Tunç'tan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Sertçelik'in iade süreciyle ilgili açıklama

Adalet Bakanı Tunç'tan Bora Kaplan davasının gizli tanığı Sertçelik'in iade süreciyle ilgili açıklama
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ayhan Bora Kaplan davasında gizli tanık olarak elektronik kelepçeli bir şekilde yurtdışına kaçan Serdar Sertçelik'in Macaristan'dan iadesine ilişkin açıklama yaptı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, suç örgütü lideri Ayhan Bora Kaplan soruşturmasının gizli tanığı Serdar Sertçelik'in iade süreciyle ilgili, "Belgeler Macaristan'da, iadenin yapılmasını bekliyoruz" dedi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan ve 5 örgüt yöneticisi hakkında ''suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek'', ''kasten adam öldürme'', ''nitelikli kasten adam öldürme'', 'kasten yaralama'', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma'', ''nitelikli yağma'', ''eziyet', ''suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme'', ''suç üstlenme'' ve ''suçluyu kayırma'' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezası talep edildi.

Serdar Sertçelik elektronik kelepçeli bir şekilde yurt dışına kaçarak emniyet mensuplarıyla görüntülü konuşmalar gerçekleştirmişti. Sertçelik, Türkiye'deyken iki kere ifade vermiş ama birinci ve ikinci ifadeleri birbirinden farklılık göstermişti.

İkinci ifadesinde polislerin zorla siyasi isim vermeye zorladığını belirten Sertçelik, Macaristan'da yakalanmıştı.

Öne Çıkanlar