Adalet Bakanı Tunç: Cumhurbaşkanı'nın atamalara ilişkin bir yetki tartışması yok

Adalet Bakanı Tunç: Cumhurbaşkanı'nın atamalara ilişkin bir yetki tartışması yok
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM’nin KHK kararlarına ve kayyum tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, AYM’nin geçtiğimiz gün KHK’lerle ilgili verdiği kararlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tunç Cumhurbaşkanı’nın atama yetkisinin anayasa kararı ile güvence altında olduğunu ifade etti. Tunç atamalara ilişkin bir yetki tartışmasının söz konusu olmadığını söyleyerek “KHK ile çakışan durumların Meclis tarafından kanun ile düzenlenmesine ilişkin bir karadır” dedi.

Tatvan Belediyesi’ne ve Hakkari’ye kayyum

Tunç Tatvan Belediyesi Başkanı Mümin Erol hakkında Cumhurbaşkanı'na hakaret suçlamasıyla açılan soruşturmaya ilişkin "Devletin birliğini temsil eden Erdoğan’ın resmini kameralar karşısında indirmek bir suçtur" değerlendirmesinde bulundu.

Kayyum tartışmalarına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

"Anayasamızın maddeleri gereğince mahalli idarelerinin organları ile ilgili olarak belediye başkanlarının haklarında bir soruşturma olmuşsa İçişleri Bakanlığı görevden alır.

Bu bir tedbirdir geçici olarak tedbir kararı alınmıştır. Hakkari Belediye Başkanı hakkında bir dava vardır anayasadan alınan bir yetki söz konusudur. Milletin oyları ile seçilen yerel yöneticiler milletin parasını millete hizmet olarak aktarmak durumundalar. Bu hassasiyeti göstermezlerse bu kararlar uygulanır."

Öne Çıkanlar