2015'teki YAŞ toplantısına ilişkin kim doğru söylüyor: Davutoğlu "isimler sunuldu" demişti, Akar "MİT bilgi vermedi" dedi

2015'teki YAŞ toplantısına ilişkin kim doğru söylüyor: Davutoğlu "isimler sunuldu" demişti, Akar "MİT bilgi vermedi" dedi
Ahmet Davutoğlu 2015 yılındaki YAŞ toplantısında FETÖ üyesi isimlerin belirlendiğini açıklamıştı ancak Hulisi Akar katıldığı programda "MİT bize isim sunmadı" dedi

15 Temmuz Darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçti ancak darbeye ilişkin tartışmalar henüz bitmiş değil.

Darbe girişimine adı karışan subayların ve polislerin o görevlere nasıl atandığı tartışmaları muhalefet tarafından yürütülürken dönemin Genelkurmay Başkanı Hulisi Akar’a sık sık çalışma arkadaşlarının FETÖ üyeliğini nasıl bilemediğine yönelik sorular soruluyor.

Geçtiğimiz gün Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’un 15 Temmuz’a ilişkin sorularını yanıtlayan Akar yine zor anlar yaşadı. Akıncı Üssü’nden daha sonra FETÖ üyesi olmak suçlaması ile tutuklanan Mehmet Dişli ile Genelkurmay’a gelmesi 8 yıldır cevabı alınamamış bir soru olarak duruyor.

Ersoy’un "neden Dişli ile geldiniz" sorusuna cevap vermeyen Akar, Ahmet Davutoğlu’nun 2020 yılında “2015 Yüksek Askeri Şura’sı öncesi MİT raporlarında isimlerin belli olduğuna” yönelik sözlerini de yalanladı.

Akar 2015 Yüksek Askeri Şurası’nda konuşulanları şöyle aktardı:

“ 2015 Şurası’nda FETÖ meselesi tartışılırken , bilgi - belge gelmemiş istihbarat birimlerinden…İsimler tartışılıyor. Filanca kişi nasıl bir adam. Efendim diyorlar, olabilir olmayabilir filan…”

Ancak Davutoğlu ise Mehmet Dişli isminin sunulduğunu ifade etmiş ve emekliye sevk edeceklerini sonrasın bu kanaatın değiştiğini ifade etmişti.

Davutoğlu’nun YAŞ toplantısına ilişkin açıklamaları ise şöyleydi:

“ 2015 Yüksek Askeri Şura’sına giderken MİT Müsteşarının titiz çalışması sonucunda bize listeler sunuldu…Mesela Mehmet Dişli’nin emekliye sevk edilmesi konusunda ben de MİT Müsteşarımız da çok ısrarlı olduk. Son geceye kadar da onun emekliye sevki söz konusuydu. Son gece kanaat değişti”

Bu açıklamalardan sonra Akar’ın mı Davutoğlu’nun mu doğru söylüyor sorusu ise yanıtsız.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar