Emeklilerin gözdesi olan ilçe belli oldu. Ucuza arsa buldukları Ege'nin tek ilçesi

Emeklilerin gözdesi olan ilçe belli oldu. Ucuza arsa buldukları Ege'nin tek ilçesi
Emekliler için tercih edilen yerleşim bölgeleri arasında öne çıkan bir ilçe bulunmaktadır. Ege Bölgesi'nde yer alan ve uygun fiyatlı arsa bulma imkanı sunan tek ilçe olan Bayındır, emeklilerin gözdesi haline geldi….

Bayındır ilçesi, doğal güzellikleri ve sakin yaşamıyla dikkat çekmektedir. Özellikle emekliler için huzurlu bir yaşam sunan bu ilçede, uygun fiyatlı konut ve arsa seçenekleri bulunmaktadır. Aynı zamanda sağlık hizmetleri, altyapı olanakları ve sosyal aktiviteler bakımından da oldukça gelişmiş bir yapıya sahiptir.

***

Emeklilerin tercih ettiği bu ilçede, doğa yürüyüşleri, organik tarım faaliyetleri ve kültürel etkinlikler gibi birçok aktiviteye katılma imkanı bulunmaktadır. Ayrıca tarihi ve kültürel zenginlikleriyle de dikkat çeken Bayındır, emekliler için yaşam kalitesini artıran birçok fırsat sunmaktadır.

maxresdefault.jpg

Bayındır, İzmir'in güneydoğusunda Küçükmenderes Havzasında yer alır. İl merkezine uzaklığı 80 km'dir. Kuzeyinde Kemalpaşa; doğusunda Ödemiş; batısında Torbalı; güneyinde Tire ile çevrelenir.

İzmir'in güneydoğusundaki Küçük Menderes Havzası'nda yer alan medeniyetler beşiği Bayındır, tarihi yapıları ve yemyeşil doğasıyla olduğu kadar çiçek yetiştiriciliğiyle de ünlü. Bayındır'ın çiçek kokulu tarihi sokaklarında gezdikten sonra ilçenin yaylalarında ve kaplıcalarında sağlık dolu bir tatil yapabilirsiniz.

Bayındır'da ne yenir?

Masalları andıran bu güzel kentte, adeta insanlarının ruhuna işlemiştir çiçeklerin güzelliği ve zarafeti. Gelelim yemeklerine, leziz uluk katmeri, yöresel keşkek, köy ekmeği, pişmiş turşu, ada pilavı, Bayındır usulü tarhana, otlu pide ve muhteşem patlıcan balığı sadece alternatiflerinizden bir kaçı.

Kaynaklar: Gazete Pencere, Youtube, Yeni Asır

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar