Yüksek emekli maaşı almanın formülü : SGK uzmanı yapılması gerekeni açıkladı

Yüksek emekli maaşı almanın formülü : SGK uzmanı yapılması gerekeni açıkladı
Yüksek maaş almanın püf noktaları üzerine konuşan SGK uzmanı Murat Bal, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

SGK Uzmanı Murat Bal, emeklilik maaşları konusunda önemli bilgiler paylaştı. Birçok çalışan, emeklilik döneminde hak ettikleri maaşı almak isterken, emekli aylıklarındaki farklılıklar dikkat çekiyor. Çoğu emekli, en düşük aylık olan 12 bin 500 TL'yi alıyor ve bu durum birçok kişinin tepkisine neden oluyor.

Murat Bal'a göre, yüksek emeklilik maaşı almanın püf noktaları bulunuyor.

Kamusonhaber.com.tr sitesindeki bilgilere göre; Asgari ücret ile çalışanlar ise gelecekte emekli olduklarında yüksek maaş almanın yollarını ise araştırıyor. Uzman isimler ise konuya dair çarpıcı yorumlarda bulunuyor.

6168878b45d2a06a3cf07c5f.jpg

Temmuz ayında en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL açıklanırken maaşlara yüzde 24,73 oranında zam yapıldı.

Pek çok emekli olacak olan adaylar ise yüksek maaş almanın yolunu merak ediyor. SGK Uzmanı Murat Bal, yüksek maaş almanın püf sırrını verdi.

Bal, "Emeklilik planlaması olan kişilerin 2024 yılı ile alakalı planlarını bir defa daha revize etmesi gerekiyor. Çünkü 30 Aralık’ta verdiğini dilekçe ile 20 bin TL maaşınız bağlanıyor, ancak siz bunu 2 Ocak’ta verirseniz 14 bin TL bağlanıyor. Yüzde 30 üzerinde bir fark oluşabiliyor. Bu farkın ana sebebi ise hesaplama sisteminde dolayıdır" dedi.

62a2f711470a9b1888b90e10.jpg

Emekli olmak için Kadın 20, erkek ise 25 yıldan beri sigortalı bulunması ve en az 5000 gün, malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi ödemiş olma şartlarını yerine getirilmesi şartı aranıyor.

Malulen emeklilik için ise Kanser, parkinson sendromu, epilepsi, beyin tümörü, multipl skleroz (MS), serebral palsi, retina kanaması, organ nakli, uzuv kaybı, şizofreni, bipolar bozukluk, siroz, anemi, demans, zeka gerilikleri ve AIDS gibi hastalıklardan birisinin olması bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar