Tupperware Brands iflas başvurusunda bulundu: Borçlar 700 milyon doları aşıyor

Tupperware Brands iflas başvurusunda bulundu: Borçlar 700 milyon doları aşıyor
Dünyaca ünlü saklama kabı markası Tupperware Brands, 700 milyon doları aşan borçları nedeniyle iflas başvurusunda bulundu. Şirket, mahkeme koruması altına girmek için gerekli çalışmaları sürdürüyor.

İflas haberinin ardından Tupperware’in hisseleri yüzde 15,8 oranında değer kaybetti.

Şirketin başkanı ve CEO'su Laurie Ann Goldman, iflas başvurusunu duyururken, “Son birkaç yıldır şirketin mali durumu, zorlu makroekonomik ortamdan ciddi şekilde etkilendi. Çok sayıda stratejik seçeneği araştırdık ve bunun ileriye dönük en iyi yol olduğuna karar verdik,” dedi.

Pazartesi günü Tupperware hisseleri 0.5099 dolardan işlem görmeye başladı; bu değer, geçtiğimiz yıl aralık ayında 2.55 doların üzerindeydi. Şirket, yeni bir yönetim ekibinin atanmasının ardından büyümeyi desteklemek için operasyonlarını modernize etmeyi ve verimliliği artırmayı hedeflemişti.

Tupperware, Delaware Bölgesi için ABD İflas Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, 500 milyon ila 1 milyar dolar arasında varlık ve 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında yükümlülük bildirdi. Ayrıca, şirketin 50 bin ila 100 bin arasında alacaklısı olduğu belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar