SGK uzmanından emekli promosyonu uyarısı: Bu hataları sakın yapmayın!

SGK uzmanından emekli promosyonu uyarısı: Bu hataları sakın yapmayın!
SGK uzmanı emekli promosyonu alacak emeklilere uyarılarda bulundu. Bazı bankaların verdiği promosyon miktarı 24 bin TL'ye kadar çıkarken dikkat edilmesi konulara da dikkat çekildi. İşte detaylar...

En düşük emekli maaşının 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye yükselmesi ile birlikte gözler bankalardaki promosyon ödemelerine çevrildi. Promosyonlara artış gelecek mi? sorusu ise araştırılıyor. Promosyon tutarları 24 bin TL'ye kadar dayanırken SGK uzmanından vatandaşa canlı yayında peş peşe uyarılar geldi.

Promosyon artıyor diye banka değiştirirken dikkatli ulunması konusunda uyarılar gelmeye başladı. TV100 ekranlarına konuk olan SGK uzmanı Murat Bal, spiker Nilüfer Özkan'ın 'Emeklilere ödenen promosyon tutarları 24 bin TL'ye kadar çıktı. Bu tutarlar daha da artar mı?' sorusuna cevap verdi.

emekli-3.jpg

Emekli maaşlarının yükselmesinin ardından bankalar da promosyon ödemelerine zam yapmaya başladı. Devlet bankalarıyla başlayan bu artış özel sektöre de yansıdı ve promosyon tutarları 24 bin TL'ye kadar yükseldi.

SGK uzmanı Murat Bal, canlı yayında yaptığı açıklamada emeklileri bankalar arasında promosyon yarışı konusunda uyardı. Bal, sadece yüksek promosyon tutarı için banka değiştirmenin mantıklı olmadığını, bankanın şube ve ATM imkanlarının da göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

emekli-2.jpg

Bal, ayrıca, promosyonun sadece nakit olarak değil, havale ve EFT ücretlerinin alınmaması, mevduat faizi, kart ücretleri ve servis ücretlerinin de dahil olduğu paket halinde değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Bal, ilerleyen günlerde promosyonlarda artışın olabileceğini de belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar