Cep telefonunda taksitlerde yeni fiyatlandırma: iPhone, Samsung, Huawei ve yenilenmiş telefonları kapsıyor!

Cep telefonunda taksitlerde yeni fiyatlandırma: iPhone, Samsung, Huawei ve yenilenmiş telefonları kapsıyor!
Cep telefonu alımlarına yönelik kredi ve taksitlerde yeni düzenlemeye gidildi. 20.000 TL'ye kadar olan cep telefonları için kredi taksit süresi 12 aya güncellendi. 20.000 TL üzerindeki cihazlarda ise taksit süresi 3 ay ile sınırlandırıldı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), cep telefonu alımlarında tüketici kredilerine yönelik vade sürelerine düzenleme getirdi.

Yapılan değişiklikle, kredi​ kartı ile yapılan cep telefonu alımlarına dair uygulamada herhangi bir yenilik gerçekleşmedi.

Bu düzenlemeyle, yenilenmiş ürün statüsünde olmayan cep telefonları için kredi kartına taksitlendirme seçeneği yer almadı. Ancak, yenilenmiş ürün kategorisindeki cep telefonlarında tutar sınırlaması olmaksızın 12 aya kadar taksit yapılabilmesinin önü açıldı.

12 bin TL'yi aşan telefonlar için yeni düzenleme

Tüketici kredilerine yönelik düzenlemede ise yenilikler hayata geçirildi. Önceki uygulamada, fiyatı 12.000 TL ve altında olan cep telefonları için 12 ay, 12.000 TL’yi aşan cep telefonları için ise 3 aylık vade imkânı sağlanıyordu. Yeni düzenleme ile birlikte, cep telefonlarında "yenilenmiş ürün" ve "sıfır ürün" ayrımı yapılarak tutar sınırları esnetildi.

cep-telefonu-alimlarinda-limitler-artti-taksitlerde-yeni-duzenleme-17334180441200-2.jpg

Taksitlerde yeni fiyatlandırma

Fiyatı 20.000 TL ve altında olan cep telefonları için vade sınırı 12 ay, fiyatı 20.000 TL üzerinde olan cep telefonları için ise vade sınırı 3 ay olarak belirlendi.

Yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonlarında fiyatı 25.000 TL ve altında olanlar için vade sınırı 12 ay, fiyatı 25.000 TL üzerinde olanlar için ise 3 ay olarak düzenlendi.

Yenilenmiş ürün statüsünde değerlendirilebilmesi için cep telefonlarının, Ticaret Bakanlığı’nın “Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik” çerçevesinde “yenileme merkezi” veya “yetkili satıcı” niteliğindeki işyerlerinden alınması gerekiyor. Yönetmelikte yenilenmiş ürün, kullanılmış malların yenileme merkezi tarafından sertifikalandırılması ve yenilenmesi sonrası satışa sunulmuş hali olarak tanımlanıyor. Yenileme merkezleri ise, Ticaret Bakanlığı ya da Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenen standartları taşıyan, yenileme yetki belgesiyle faaliyet gösteren tüzel kişilerden oluşuyor.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar