Washington'da Netanyahu alarmı! Sokaklarda protesto edildi, kongrede alkışlandı

Washington'da Netanyahu alarmı! Sokaklarda protesto edildi, kongrede alkışlandı
ABD Kongresinde konuşma yapmak üzere Washington'da bulunan İsrail Başbakanı Netanyahu şehrin sokaklarında protesto edildi. ABD Kongresi, salona giren Netanyahu'yu ayakta alkışlayarak karşıladı.

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun ABD Kongresinde konuşma yapmak üzere Washington'da bulunması kenti ayağa kaldırdı.

Netanyahu'yu protesto etmek isteyen binlerce Filistin destekçisi, sokaklara çıktı.

Cadde trafiğe kapatıldı

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze politikasına tepkilerini ortaya koymak üzere toplanan binlerce kişi, Washington'da Beyaz Saray ile Kongre arasındaki ana güzergah olan Pennsylvania Caddesi'ni trafiğe kapattı.

lrf.jpg

Amerikalı Müslümanlar ve Filistinliler kadar Netanyahu'nun politikalarına karşı çıkan çok sayıda Yahudi sivil toplum örgütü ile insan hakları aktivistleri de İsrail Başbakanı'nı protesto için bir araya geldi.

Ellerinde ‘Gazze'de hemen ateşkes’, ‘Soykırımcı Bibi’, ‘Soykırımcı Biden’, ‘Özgür Filistin’ ve benzeri yazıları içeren pankartlar taşıyan göstericiler, sık sık Netanyahu aleyhinde slogan attı.

Kongrede alkışlandı

Bugün Kongre'de ortak oturumda konuşma yapması beklenen Netanyahu aleyhinde Kongre binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, Filistin destekçisi göstericilerin gün boyunca çeşitli protestolar düzenlemesi bekleniyor.

ABD Kongresi, salona giren Netanyahu'yu ayakta alkışlayarak karşıladı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar