Ukrayna, Rus ordusunun Harkiv'de sınırı geçme girişimini engelledi

Ukrayna, Rus ordusunun Harkiv'de sınırı geçme girişimini engelledi
Ukrayna, Moskova güçlerinin sınırı geçerek savunma hatlarını yarmaya çalışmasının ardından kuzeydoğudaki Harkiv bölgesinde Rus zırhlılarının saldırısını püskürttüğünü açıkladı.

Harkiv Bölge Başkanı Oleh Syniehubov, Rus keşif gruplarının sınırı geçme girişiminde bulunduğunu belirtti ve "tek bir metre bile kaybedilmediğini" vurguladı.

Ukrayna'nın dezenformasyonla mücadele merkezi başkanı Andri Kovalenko, Rusya'nın sınır bölgelerindeki durumu kötüleştirme potansiyeline sahip olduğunu, ancak Ukrayna'nın ikinci büyük şehrini ele geçirme kapasitesine sahip olmadığını ifade etti.

Vovchansk'taki yerel yönetici, kasabanın Cuma günü erken saatlerden itibaren yoğun bir saldırı altında olduğunu ve sivillerin tahliye edildiğini belirtti. Syniehubov, yaylım ateşi sonucu en az bir kişinin öldüğünü ve beş kişinin yaralandığını açıkladı.

Yetkililer, şiddetli çatışmaların devam ettiğini ve yedek birliklerin harekete geçirildiğini, sivillerin Vovchansk bölgesinden tahliye edildiğini bildirdi.

Ukrayna askeri istihbarat başkan yardımcısı Tümgeneral Vadyn Skibitsky, geçen hafta The Economist'e verdiği demeçte, Rusya'nın hem Harkiv'e hem de kuzeydeki Sumy bölgesine saldırmaya hazırlandığını belirtmişti.

Öne Çıkanlar