Suikast girişiminin ardından Trump'ın hayatını kurtaran kafa hareketinin detayları ortaya çıktı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın suikastten kıl payı kurtulduğu anın yeni görselleştirme grafiği ortaya çıktı. Birkaç santimlik kafa hareketi ile sadece kulağından yaralanan Trump, "Başımı çevirmeseydim, o kurşun tam kafama isabet edecekti" dedi.

ABD'de başkan adayı Donald Trump'ın Pensilvanya eyaletindeki mitingi sırasında ateş açıldı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ı korumalar apar topar kürsüden indirdi.

Saldırgan vurularak etkisiz hale getirildi. FBI, etkisiz hale getirilen saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı.

Suikast esnasında kafasını çeviren Donald Trump, merminin başına isabet etmesinden kıl payı kurtuldu. Birkaç santimlik kafa hareketi Trump'ı mutlak bir ölümden döndürdü.

Donald Trump için bu birkaç saniye içinde yaptığı kafa hareketi mucizevi bir kurtuluşu temsil ediyor.

"Burada olmamam gerekiyordu, ölmüş olmam gerekiyordu"

Trump, Cumhuriyetçilerin başkan ve başkan yardımcısı adaylarının kesinleşmesi beklenen parti kongresine katılmak için Milwaukee şehrine giderken "oldukça gerçeküstü bir deneyim" olarak nitelediği suikast girişimini New York Post'a anlattı.

Trump, hastanede tedavisini yapan doktorun kendisine, daha önce böyle bir şeyle hiç karşılaşmadığını ve kurtulmasının mucize olduğunu söylediğini belirtti. Mitingdeki konuşması esnasında yasa dışı göçmenlerle ilgili tabloyu okumak için başını hafifçe sağa doğru çevirmeseydi hayatını kaybetmiş olabileceğini vurgulayan Trump, "Burada olmamam gerekiyordu, ölmüş olmam gerekiyordu." ifadesini kullandı. Trump, "(Hayatta kalması) Belki şans eseri belki de Tanrı sayesinde. Birçok insan Tanrı sayesinde hala burada olduğumu söylüyor." dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar