Kamala Harris'ten adaylığa yeşil ışık: Trump'ı yenmek için her şeyi yapacağım

Kamala Harris'ten adaylığa yeşil ışık: Trump'ı yenmek için her şeyi yapacağım
ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesinin ardından yaptığı açıklamada Donald Trump ve 2025 Projesi'nin aşırıcı gündemini yenmek için gücü dahilinde her şeyi yapacağını ifade etti.

ABD başkanlık seçimleri yaklaşırken, Başkan Joe Biden kendisine yönelik baskıların artması üzerine adaylıktan çekilme kararı aldı.

Biden'ın yarıştan çekilmesiyle birlikte Demoratların adayının kim olacağı merak konusu oldu.

Biden seçim yarışından çekildikten sonra Başkan Yardımcısı Kamala Harris'i aday olarak onayladığını ve desteklediğini bildirdi.

Kamala Harris ise Biden sonrası en ciddi alternatifin kendisinin gösterilmesi sonrası sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

95857.jpg

Harris, açıklamasında "adaylığı hak etme ve kazanma niyetinde" olduğunu belirtti.

Harris, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Başkanı Biden'a liderliği için teşekkürlerini ileterek, "Başkan Biden, özverili ve vatansever bir şekilde tüm hayatı boyunca ne yaptıysa onu yapmaya devam ediyor: Amerika'yı ve halkını her şeyden üstün tutuyor" dedi.

"Adaylığı hak etme ve kazanma niyetindeyim"

Harris, Başkan'ın onayı ve desteğini almış olmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak, "Adaylığı hak etme ve kazanma niyetindeyim" ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti ve ülkeyi birleştirmek için elinden gelen tüm çabayı sarf edeceğini belirten Harris, "Donald Trump ve 2025 Projesi'nin aşırıcı gündemini yenmek için gücü dahilinde her şeyi yapacağını" vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar