İsrail Parlamentosu'nda barış isteyen iki parlamentere uzaklaştırma cezası verildi

İsrail Parlamentosu'nda barış isteyen iki parlamentere uzaklaştırma cezası verildi
İsrail Parlamentosu'nda barış isteyen Hadaş ve Ra'am üyesi iki vekile uzaklaştırma kararı verildiParlamento (Knesset) bünyesinde çalışma yürüten Etik Kurul tarafından alınan kararla Ra'am (Birleşik Arap Partisi) üyesi Khatib...

İsrail Parlamentosu'nda barış isteyen Hadaş ve Ra'am üyesi iki vekile uzaklaştırma kararı verildi

Parlamento (Knesset) bünyesinde çalışma yürüten Etik Kurul tarafından alınan kararla Ra'am (Birleşik Arap Partisi) üyesi Khatib Yasin 1 ay Hadaş üyesi İsrail Komünist Partili Toma Siliman ise 2 ay Meclis çalışmalarına katılamayacak.

Vekiller Gazze’ye yönelik saldırılarda hastanelerin hedef alınmasını eleştiriyordu.

Hadaş vekili Aida Touma-Siliman karar sonrası yaptığı açıklamada “Etik Kurul’un aldığı karar sadece benim susturulmam anlamı taşımıyor. Temsil ettiğim tüm insanların susturulması anlamı taşıyor” dedi.

Siliman, Knesset içinde savaşa dair fikir birliği hedeflendiğini ve buna uymayan buna cesaret eden herkesin susturulduğunu söyledi.

Siliman, açıklamasına şöyle devam etti:

"Amacın Knesset'in onurunu ve statüsünü korumak değil, çoğunluğun görüşüne uymayan her türlü eleştiriyi susturmak olduğu bana göre açık. Savaşlara ve sivil halka zarar verilmesine karşı, Knesset içinde ve dışında siyasi çözümden yana tavrımı temsil etmeye ve ilkelerime göre hareket etmeye devam edeceğim."

Vekil hakkında gelen şikâyet

İsrail’de sağcı guruplar Toma Suleiman’ı yaptığı açıklamalar nedeniyle hedef almış ve Meclis’e 2.500'den fazla şikayet dilekçesi gönderilmişti.

Daha önce de Ofer Kasif Meclis’ten uzaklaştırılmıştı

Savaşın başlangıcında barış yanlısı çağrılar yapan Hadaş üyesi Ofer Kasif yine Knesset Etik Kurulu tarafından terör destekçiliği suçlamasıyla 45 gün yasama görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

Hadaş

Türkçe açılımı Demokratik Görüş ve Eşitlik Partisi olan HADAŞ, İsrail’de sol görüşlü bir siyasi parti. HADAŞ kendini Yahudi-Arap Partisi olarak nitelendirmektedir. Çoğu yöneticisi ve seçmeni İsrailli Arap vatandaşlardır. İsrail parlamentosu olan Knesset’te dört milletvekili ile temsil ediliyor. İçerisinde İsrail Komünist Partisi de yer alıyor.

Ra'am

Türkçe açıklaması Birleşik Arap Partisi olan parti Arap bir siyasi partidir. Parti, İsrailli Arap vatandaşların haklarını savunmaktadır.

Öne Çıkanlar