Irak ve Suriye'de 3 günlük yas ilan edildi

Irak ve Suriye'de 3 günlük yas ilan edildi
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın ölümünün üzerine Irak ve Suriye'de 3 günlük ulusal yas ilan edildi.

Irak Başbakanı Şia Sudani, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın dün İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırısında öldürülmesinin ardından ülke çapında üç günlük yas ilan etti.

Ayrıca Hamas da Nasrallah'ın öldürülmesiyle ilgili yayınladığı yazılı başsağlığı mesajında "Kardeş Lübnan halkına, Hizbullah ve Lübnan İslami direnişine samimi başsağlığı ve dayanışmamızı sunuyoruz. Bu barbarca Siyonist saldırıyı ve Beyrut’un güneyindeki yerleşim yerlerinin hedef alınmasını en güçlü şekilde kınıyoruz. Bu durumu korkakça bir terör eylemi, bir katliam ve iğrenç bir suç olarak görüyoruz, bu bu işgalin vahşetini bir kez daha kanıtlıyor'' ifadelerini kullandı.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani de X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Direniş lideri Hasan Nasrallah’ın kutlu yolu ve kutsal amacı devam edecek, Allah’ın izniyle Kudüs’ün kurtuluşunda gerçekleşecektir" dedi. Serhat Akın'a Silahlı Saldırıya İlişkin Yeni Gelişme! 5 Kişi Hakkında Yakalama Kararı
İstanbul'un Beykoz ilçesinde eski milli futbolcu ve futbol yorumcusu Serhat Akın'a yönelik düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin, 5 kişi hakkında daha yakalama kararı çıkartıldı.

Suriye'de 3 gün yas ilan edildi

Irak'ın ardından Suriye'de de Hizbullah lideri Seyyid Hasan Nasrallah'ın öldürülmesi nedeniyle 3 gün genel yas ilan edildi.

Kaynak:Haber Merkezi

Öne Çıkanlar